BEBKA Ve HTAI Ikili Iliskilerini Saglamlastirdi

Almanya Federal Cumhuriyeti Hessen Eyaleti Avrupa ve Federal Islerden Sorumlu Eyalet Bakani Manfred Pentz ve beraberindeki heyet Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi’ni (BEBKA) ziyaret etti.

BEBKA Ve HTAI Ikili Iliskilerini Saglamlastirdi
BEBKA’yi ziyaret eden ve BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram ile ajans yetkilileriyle bir araya gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Hessen Eyaleti Avrupa ve Federal Islerden Sorumlu Eyalet Bakani Manfred Pentz ve beraberindeki heyet, BEBKA bölgesine iliskin öne çikan çalisma alanlari, bölgenin ekonomik profili ve yatirim ortami hakkinda bilgi aldi. Hessen Kalkinma Ajansi (HTAI) yöneticisi Dr. Rainer Waldschmidt’in de bulundugu heyeti misafir etmekten mutluluk duyduklarini belirten BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram, “Hessen Kalkinma Ajansi ile iliskimiz, geçmis yillara dayanmaktadir. O günden bu yana karsilikli ziyaretler gerçeklestirdik. Ortak hedeflere ve karsilikli saygiya dayali bir iliski kurduk. Görüsmelerimizi somut eylemlere dönüstürmek için hala önemli bir potansiyel olduguna inaniyoruz” dedi.

Hessen eyaletiyle Bursa Valiligi arasinda 2010 yilinda bir protokol imzalandigini hatirlatan Sabri Bayram, Akabinde 2014 yilinda Hessen Kalkinma Ajansi (HTAI) ile BEBKA arasinda bir protokol imzalanarak daha somut adimlar atilmasi öngörüldü.

2018 yilindaki BEBKA’nin BUIKAD ile birlikte Hessen ziyareti ve 2019 yilindaki Mr. Rainer’in ajansimizi ziyareti devam etti. Bugün, ortakligimizin tüm potansiyelini gerçeklestirme yolunda önemli bir adim atiyoruz. Ziyaretiniz iliskimizin sadece devami degil, derinlesmesi anlamina da geliyor. Özellikle ekonomik kalkinma, yenilikçilik ve uluslararasi isbirligi alanlarinda yeni yollar kesfetmeye istekliyiz” diye konustu.

Almanya Federal Cumhuriyeti Hessen Eyaleti Avrupa ve Federal Islerden Sorumlu Eyalet Bakani Manfred Pentz de yaptigi selamlama konusmasinda, Hessen ile Bursa arasinda geçmise dayanan iliskilerden bahsetti. Bursa’nin ve Türkiye’nin potansiyeline dikkat çekti.

BEBKA ve Hessen Kalkinma Ajansi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde önümüzdeki döneme iliskin isbirligi konulari da istisare edildigi ziyarette konusan Bakan Manfred Pentz, ev sahipligi için BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram ile ajans yetkililerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA