ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Moody's'in Türkiye Kredi Notunu Yükseltmesi, Memnuniyet Verici Bir Gelisme'

Ankara Ticaret Odasi Baskani (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, “Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu B3’ten B1’e yükseltmesi ve kredi notu görünümünü ‘pozitif’ olarak korumasi, bir süredir enflasyon basta olmak üzere negatif göstergelerle mücadele edilen ülkemiz açisindan, bir dönüm noktasidir” dedi.

Kredi derecelendirme kurulusundan yapilan açiklamada, Türkiye’nin kredi notunun ‘B3’ten ‘B1’e yükseltildigi, kredi notu görünümünün ‘pozitif’ olarak korundugu bildirilmesinin ardindan Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulundu.

Baran, Moody’s’in Türkiye kredi notunu yükseltmesinin, memnuniyet verici bir gelisme oldugunu dile getirerek, “Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu B3’ten B1’e yükseltmesi ve kredi notu görünümünü ‘pozitif’ olarak korumasi, bir süredir enflasyon basta olmak üzere negatif göstergelerle mücadele edilen ülkemiz açisindan, bir dönüm noktasidir. Moody’s’in not artirimi kararinda, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in dirayetli liderliginde uygulanan ekonomik programlar ve reformlar, Cumhurbaskani Yardimcimiz Cevdet Yilmaz’in katkilariyla ortaya konan strateji ve planlar ile Hazine ve Maliye Bakanimiz Mehmet Simsek’in, uzmanlik ve tecrübesiyle hayata geçirilen finansal disiplin ve maliye politikalari önemli rol oynamistir” açiklamasinda bulundu.

“Ülkemize güveniyor, gelecegine inaniyoruz”

Kararin, ülkenin borçlanma kapasitesinin ve risk algisinin iyilestirdigini ifade eden Baran, “Yatirimcilar nezdinde güveninin arttigini ve daha da artacagini ortaya koymaktadir. Ülkemizin uluslararasi alanda itibarini yükselten bu degerlendirme, yabanci sermaye ve yatirim girisinin artmasina da katki saglayacaktir. Bu gelismenin kalici olmasi için, Türkiye ekonomisinin yatirim ve üretim yapilabilir niteliginin daha da kuvvetlenmesi, enflasyonla mücadelenin kararlilikla sürdürülmesi, mali disiplinin devami ve yapisal reformlarin vazgeçilmeden hayata geçirilmesi önem tasimaktadir. Emegi geçen herkese tebrik ve tesekkürlerimizi sunuyoruz. Ülkemize güveniyor, gelecegine inaniyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA