Atatürk Üniversitesinde Bulusan Ögrenciler, Rektör Çomakli'yi Ziyaret Etti

Atatürk Üniversitesinin ortak olarak yer aldigi ve bölgesel koordinatörlügü sürdürdügü, Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan desteklenen Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0 baslikli Erasmus + Projesinin Dogu Anadolu Bölgesel Toplantisi, Atatürk Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklesiyor.

Atatürk Üniversitesinde Bulusan Ögrenciler, Rektör Çomakli'yi Ziyaret Etti
Erasmus + KA154 kapsaminda Atatürk Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mardin Artuklu Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Sivil Yasam Derneginin paydasliginda hazirlanan “Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0” Projesi ile 2023 yilinda ilan edilen “Avrupa Beceri Yilina’’ somut katkilar saglanmasi amaçlaniyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinden Ögr. Gör. Alaeddin Türkmen koordinatörlügünde yürütülen proje ile gençlerin kariyer planlama süreçlerinin desteklenmesi, teknoloji transfer ofislerinin ve kariyer merkezlerinin daha etkin tanitilmasi ve gençlerin kariyer planlama süreçlerine yönelik politika önerilerini sunmalarinin saglanacagi proje kapsamda, yedi bölgesel çalistayin yani sira bir de ulusal zirve düzenlenecek.

Dogu Anadolu Bölgesi Çalistayi, Bölgesel Koordinatör Olan Atatürk Üniversitesinde Gerçeklesiyor

Atatürk Üniversitesi adina projenin es koordinatörlügünü yürüten Kariyer Planlama ve Mezun Izleme Uygulama ve Arastirma Merkezi (ATAKARMER) Müdürü Prof. Dr. Neslihan Kulözü ile Ögrenci Dekanligi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Meral Oltulu’nun koordinatörlügündeki çalistay, 17-20 Temmuz tarihleri arasinda Kariyer Merkezi Egitim Salonunda gerçeklestiriliyor. Atatürk Üniversitesi ile birlikte Agri Ibrahim Çeçen, Ardahan, Bingöl, Bitlis Eren, Erzincan Binali Yildirim, Erzurum Teknik, Firat, Hakkâri, Igdir, Kafkas, Munzur, Mus Alparslan ve Van Yüzüncü Yil Üniversiteleri ögrencilerine bölgesel toplantiya katilim için çagri yapilirken, toplantiya katilarak proje kapsaminda verilecek egitim sonrasi Kariyer Elçisi belgesi almak üzere basvuru yapan 130 ögrenciden 23 ögrencinin basvurulari degerlendirilerek katilimci olarak seçildi.

Kariyer ve girisimcilik topluluklarinin kurulmasini ve kapasitelerinin artirilmasini, bir elektronik ögrenme modülü ile kariyer planlama firsatlarin aktarilmasini da hedefleyen proje, faaliyetlerinin ardindan Ankara’da bir kapanis zirvesi gerçeklestirecek. Proje kapsaminda, elde edilen somut çiktilar ve politika önerileri ise Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi Yetkilileri ve Türkiye Büyük Millet Meclisindeki ilgili komisyonlarda görevli milletvekillerine sunulacak.

Ögrencilerden Rektör Çomakli’ya Ziyaret

Dogu Anadolu Bölgesel Toplantisi için bölgenin dört bir yanindaki üniversitelerden Atatürk Üniversitesine gelen ögrenciler, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’yi makaminda ziyaret etti.

Ögrenci Dekanligi Dekani Prof. Dr. Yasar Totik ve ATAKARMER Müdürü Prof. Dr. Neslihan Kulözü’nün refakat ettigi ögrenciler, Rektör Çomakli ile bir araya geldi. Atatürk Üniversitesinin böylesine önemli bir organizasyona ev sahipligi yapmasi ve toplantiya katilan ögrencilerin ziyareti dolayisiyla duydugu memnuniyeti dile getiren Rektör Çomakli, konuklarina üniversite hakkinda bilgi verdi.

“Üniversitemiz, Bölgedeki Liderlik Misyonunu Layikiyla Yerine Getiriyor”

Atatürk Üniversitesinin Dogu Anadolu Bölgesinde kurulan ilk üniversite olma özelligini tasidigini vurgulayan Rektör Çomakli sunlari söyledi: “Üniversitemiz, 67 yillik mazisiyle Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak birçok üniversitenin kurulmasina öncülük etmistir. Bölgedeki liderlik misyonun layikiyla yerine getiren üniversitemiz, donanimli altyapisi, bünyesinde barindirdigi fakülteler, arastirma merkezleri, enstitüler, meslek yüksekokullari ve alaninda uzman binlerce akademisyeni ile dev bir bilim merkezi olarak yoluna devam etmektedir.”

“Kültürel ve bilimsel gelenegiyle ögrencilerine sagladigi kaliteli egitim sayesinde ulusal ve uluslararasi alanda adindan söz ettiren Atatürk Üniversitesi, Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0 Baslikli Erasmus+ Projesi Dogu Anadolu Bölgesel Toplantisi gibi birçok önemli organizasyona ev sahipligi yapmistir. Bu toplantinin siz ögrencilerimize en faydali sekilde sonlanmasi dileyerek üniversitemizde keyifli dakikalar geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Erzurum’da ve Atatürk Üniversitesinde yasadiklari deneyimleri aktaran ögrenciler ise böylesine önemli bir tarihe sahip sehirde, yine ülke yüksekögretimi için önemli bir konumda bulunan bir üniversitede buluyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarini ifade ederek, misafirperverligi için Rektör Çomakli nezdinde tüm üniversite ailesine tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA