Ankara Merkezli FETÖ Operasyonu Açiklamasi 13 Kisi Tutuklandi

FETÖ/PDY silahli terör örgütü üyelerine askeri sinavlarda yapilan usulsüzlüklerin tespit ve desifresine yönelik gerçeklestirilen Ankara merkezli operasyonlar sonucunda yakalanan 20 süpheliden 13’ü tutuklandi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan FETÖ/PDY silahli terör örgütünce askeri sinavlarda yapilan usulsüzlükler ve FETÖ/PDY silahli terör örgütüne üye olmak suçundan aranan sahislarin yakalanmasina yönelik yürütülen çalismalar sonucunda es zamanli operasyonlarin dügmesine basildi.

FETÖ üyelerince askeri sinavlarda yapilan usulsüzlüklerin tespit ve desifresine yönelik yürütülen çalismalar neticesinde; 2015 yilinda düzenlenen JAMYO (Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu)-2015 JATEK (Jandarma Astsubay Temel Egitim Kursu) sinavlari mülakatlarinda avantajli kodlama ile basarili olmalari saglanan 1 aktif astsubay ve 1 aktif polis memuru ile 2011 ve 2015 yillarinda düzenlenen Askeri Liselere Giris sinavlari öncesinde kendilerine yazili sinav sorulari verilen 4 eski askeri ögrenci Ankara merkezli Diyarbakir, Denizli ve Kayseri illerinde es zamanli olarak düzenlenen operasyonlar sonucunda yakalanarak gözaltina alindi.

Tamamlanan islemlerin ardindan adli mercilere sevk edilen 6 sahistan 5’i etkin pismanlik hükümlerinden faydalanarak adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, 1 aktif polis memuru sahis ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Firari aranan sahislari yakalamaya yönelik yürütülen çalismalar neticesinde ise FETÖ’nün kadrolarinda daralmaya gittigi, örgütsel sorumluluk alan sahislarin firari oldugu ve ’gaybubet’ adi verilen örgüt evlerinde saklandigi tespit edildi. Belirlenen gaybubet evlerine yönelik düzenlenen es zamanli operasyonlar sonucunda; "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldirmaya Tesebbüs Etme", "FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma" suçlarindan 6 yildan 14 yila kadar kesinlesmis hapis cezasi bulunan 14 süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

Gözaltina alinan Z.Ü isimli süpheli sahsin evinde yapilan aramada; örgütsel faaliyetlerde kullanildigi degerlendirilen yüklü miktarda döviz ve altina el koyuldu. Adli mercilere sevk edilen 14 süpheliden 12’si tutuklanirken, diger 2 süpheli sahsin ise islemlerinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA