Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Düsünce Dünyasini Zenginlestiren Mezunlar Yetistiriyor

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler alaninda en çok tercih edilen üniversite ve fakülte arasinda yer aliyor.

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Düsünce Dünyasini Zenginlestiren Mezunlar Yetistiriyor
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 30 yila yakin bir süredir bilimsel alanda önemli çalismalar ortaya koyan; çagdas dünyayi algilayan, gelecegimizin güvencesi olan gençleri yetistirmeyi hedefliyor. Sosyal Bilimler alaninda en çok tercih edilen üniversite ve fakülte olarak egitimine devam eden Edebiyat Fakültesinin yönetiminde ise Dekan Prof. Dr. Mehmet Erol Altinsapan, Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Bedia Yelda Uçkan ve Prof. Dr. Fuat Güllüpinar yer aliyor.

Ögrencilerine Arkeoloji, Sanat Tarihi, Türk Dili ve Edebiyati, Sosyoloji, Tarih, Felsefe, Rus Dili ve Edebiyati, Psikoloji olmak üzere sekiz bölümde köklü bir egitim sunan Edebiyat Fakültemiz önümüzdeki senelerde Mütercim Tercümanlik bölümünde de ögrenci alimina baslayacak.

Ögrenciler önemli kazi çalismalarinda yer alma firsati buluyor

Fakülte, Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümleri kendi alanlarinda basarili çalismalara imza atarak Türkiye’deki çok önemli tarihsel mekânlarin kazilarini yürütme görevini üstleniyor. Bu kapsamda Sanat Tarihi Bölümündeki ögretim üyelerimiz Karacahisar (Eskisehir), Amorium(Afyon), Olimpos (Antalya) kazilarini yürütüyor. Arkeoloji bölümü ögretim üyeleri ise Sarhöyük (Eskisehir), Çatalhöyük (Konya), Yazilikaya (Eskisehir), Side (Antalya) kazilarini yürütüyor.

Ögrencileri 21. yüzyil becerileri ile donatmayi hedefleyen Edebiyat Fakültesinde dijital araçlarin özgüvenle kullanilabilmesi için dijital okuryazarligi gelistirmeye yönelik dersler de veriliyor. Bu kapsamda küresel degerleri içsellestirmis, farkliliklara saygili, kamusal sorumluluk anlayisina sahip ve toplumsal sorunlara duyarli, ekolojik bilinci ve empati yetenegi gelismis ögrenciler yetistirmek fakültenin temel hedefleri arasinda yer aliyor.

Mezuniyet sonrasi akademik çalismalar destekleniyor

Fakültenin bölümlerinden mezun olan ögrencilerimiz basta Anadolu Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsünde lisansüstü egitime devam edebiliyorlar. Diger üniversite ve enstitülerin özel kosullarini sagladiklari takdirde, kendi alanlarinda ya da baska alanlarda da lisansüstü egitime basvuruda bulunabiliyorlar. Ayrica Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerine devam eden ögrenciler söz konusu bölümlerin su anda yürüttügü kazi çalismalarina katilarak deneyim ve uzmanlik da kazanabiliyorlar. Mezun olan ögrenciler egitim alanlarina ek olarak çok çesitli uzmanlik alanlarinda kendilerine is bulabiliyor. Edebiyat Fakültesinin her biri alaninda uzman deneyimli ögretim üyesi kadrosu da yaptiklari çalismalarla her geçen yil daha fazla ulusal ve uluslararasi ödüllerin sahibi oluyor.

Ögrenciler için tüm imkânlar seferber ediliyor

Edebiyat Fakültesi ögrencileri Farabi, Erasmus ve Mevlâna programlarindan yararlanabiliyor, kamu ve özel sektörde istege bagli staj yapabilme ve buralarda çalisma olanaklari da bulabiliyorlar. Fakülte özellikle engelli ögrenciler açisindan fiziksel ve sosyo-kültürel açilardan kolay erisilebilirlik özellikleriyle herkes için nitelikli ve zengin bir akademik ve sosyal ortam sunuyor. Edebiyat

Fakültesinde ayrica ögrencilerin akademik ve kisisel gelisimlerini desteklemek üzere yil boyunca ögrenci kongreleri, sergiler, konferanslar ve paneller de düzenleniyor.
Kaynak: İHA