Amasyali Ögrenci Ve Ögretmenlerden NASA'ya Bilim Yolculugu

Amasya Sehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi ögrenci ve ögretmenleri, ABD ziyaretleri çerçevesinde kisa adi ‘NASA’ olan Ulusal Havacilik ve Uzay Dairesi’ne gezi düzenleyip incelemede bulundu.

Amasyali Ögrenci Ve Ögretmenlerden NASA'ya Bilim Yolculugu
Bilim yolculuklarinda NASA Kennedy Uzay Merkezi’ni ziyaret eden Amasya heyeti, hologram, simülasyon ve diger ileri teknoloji uygulamalari ile zenginlestirilmis etkinliklere katilarak insanoglunun uzay macerasina taniklik etti. Türk mühendislerce üretilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberlesme uydusu Türksat 6A’nin uzaya gönderildigi alani görme ve firlatma süreci hakkinda bilgi alma imkani da buldular.

New York’tan baslayarak Miami’ye uzanan yolculuklarinda Yale Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi’nin de aralarinda oldugu üniversiteleri gezen Amasyali ögrenciler egitim süreçleri ve kariyer imkanlari hakkinda bilgiler almalarinin yani sira Princeton Üniversitesi’nde Albert Einstein’in 12 yil boyunca ders verdigi sinifta Amerikan üniversitelerinin lisans ve lisansüstü ögrenci kabulüne iliskin söylesiye katildi.

Washington DC’de Beyaz Saray ve Ulusal Tarih Müzesi ile Virginia Eyaleti’nde Havacilik ve Uzay Müzesini ziyaret eden heyet, verimli geçen programin ardindan Türkiye’ye dönüs yapti.
Kaynak: İHA