ABD Medyasi Açiklamasi 'Trump'a Suikast Girisiminde Bulunan Zanli, Saldiridan Önce Bölgede IHA Uçurdu'

ABD’de Cumhuriyetçi Partinin baskan adayi ve eski Baskan Donald Trump’a geçtigimiz hafta düzenledigi mitingde suikast girisiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen 20 yasindaki Thomas Matthew Crooks’un, Trump kürsüye çikmadan saatler önce bölgede insansiz hava araci uçurdugu iddia edildi.

ABD’de baskan adayi ve eski Basbakan Donald Trump’a 13 Temmuz’da gerçeklestirilen suikast girisimine yönelik baslatilan sorusturma sürüyor. ABD medyasinin konuyla ilgili emniyet kaynaklarina dayandirdigi haberlere göre Trump’a suikast girisiminden bulunan ve olay yerinde öldürülen 20 yasindaki Thomas Matthew Crooks, Trump kürsüye çikmadan saatler önce miting alaninda bir insansiz hava araci uçurarak bölgeyi görüntüledi. Üst düzey bir emniyet kaynagi, Crooks’un aracindan bir IHA ve IHA ekipmaninin çikarildigini söyledi.

Havadan gözetlemenin "güvenlik zafiyetlerinden biri" oldugu ve Crooks’un saldirisini havadan kaydettigi görüntülere göre planlamis olabilecegi yönünde yorumlar yapildi. ABD Gizli Servisi’nin güvenligi sagladigi bölgelerde genellikle IHA uçuslari yasaklanirken, söz konusu yasagin Trump’in mitinginde uygulanip uygulanmadigi belirsizligini koruyor.

Iç Güvenlik Bakanligi Basmüfettislik Ofisi, saldirinin ardindan Gizli Servis’in olayi ele alis biçimine yönelik üç sorusturma baslatti. Temsilciler Meclisi Baskani Mike Johnson da Kongre’de sorusturma yapilacagina dair söz verdi.

Trump suikast girisiminde kulagindan vurulurken, saldiri düzenleyen Crooks ise Gizli Servis tarafindan öldürülmüstü.
Kaynak: İHA