116 Dönüm Deniz Manzarali Ormana Mudanya Belediyesi Talip Oldu

Bursa’da 116 dönümlük deniz manzarali Çamlik orman ihalesine Mudanya Belediyesi ve Büyüksehir Belediyesi birlikte katilma karari aldi. 23 Temmuz’da yapilacak ihaleyi kazanan 20 yil süre ile orman parkinin isletmesini üstlenecek.

116 Dönüm Deniz Manzarali Ormana Mudanya Belediyesi Talip Oldu
Bursa Orman Isletme Müdürlügü’nün ihaleye çikardigi Mudanya Altintas Mahallesi Tilkitepe mevkiindeki Çamlibel Orman Parki’nin isletilmesine Mudanya ve Bursa Büyüksehir belediyeleri talip oldu. 115 bin 900 metrekarelik Altintas Çamlibel Konaklamasiz Orman Parki’nin isletme hakki için 23 Temmuz 2024 tarihinde ihale gerçeklestirilecek. Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, Çamlibel Orman Parki ihalesine Mudanya Belediyesi ve Büyüksehir Belediyesi ile birlikte katilma karari aldiklarini açikladi.

Dalgiç, "Tarihimize, kültürümüze, denizimize, topragimiza, ormanimiza sahip çikma sözü verdik. Yakinda yapilacak olan Çamlibel Orman Parki ihalesine Mudanya Belediyesi olarak, Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte katilarak hem koruma hem halkimizi yararlandirma hem de ormanin Mudanyalilarda kalmasi görevimizi yerine getirecegiz" diye konustu.

23 Temmuz’da yapilacak ihaleyi kazanan 20 yil süre ile orman parkinin isletmesini üstlenmis olacak. 116 metrekarelik alanda, kir kahvesi, kir lokantasi, büfe, yöresel ürün satis ofisleri, otopark, yürüyüs yollari, seyir terasi, mescit, çocuk oyun alanlari, kamelya, dinlenme alanlari, tuvaletler ve çesitli spor aletleri yer alacak.

Ihalenin tamamlanmasiyla Bursalilar için bir mesire yeri daha hayata geçirilmis olacak.
Kaynak: İHA