Yüksekova Kaymakami Degisti, Mustafa Akin Kaymakam Olarak Atandi

Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan atama kararlari ile Yüksekova’nin yeni kaymakami da belli oldu. Cumhurbaskani Kararnamesiyle, Rize Pazar Kaymakami Mustafa Akin, Hakkari Yüksekova Kaymakamligina, Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit ise Isparta Egirdir Kaymakamligina atandi.

Yüksekova Kaymakami Degisti, Mustafa Akin Kaymakam Olarak Atandi
Aralik 2021 tarihinde Yüksekova Kaymakamligina atanan Ömer Çimsit, 2 yil 7 aylik görevi sonrasi Isparta Egirdir Kaymakamligina atandi.

Yüksekova’ya atanan yeni kaymakam Mustafa Akin kimdir?

Mustafa Akin, 1981 yilinda Konya’da dogdu. Selçuk Üniversitesi I.I.B.F. Iktisat Bölümünden 2004 yilinda mezun oldu. Daha sonra sirasiyla, bir yil süreyle TEDAS’ta, üç yil süreyle Türkiye Is Kurumunda ve yine üç yil süreyle Maliye Bakanliginda kamu hizmetlerinde bulunduktan sonra, 2011 yilinda Mülki Idare Amirligi meslegine intisap etti. Bir yil süre ile Ingiltere University of Sheffield’da yabanci dil egitimi aldi. Daha önce sirasiyla Burdur-Çeltikçi, Tokat-Artova, Burdur-Kemer, Çanakkale-Bozcaada ve Bayburt-Aydintepe Ilçe Kaymakamliklari ile Sanliurfa Vali Yardimciligi görevlerini üstlenen Akin, 2021/412 sayili Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Pazar ilçesine atanmis ve 20.09.2021 tarihinde görevine baslamistir. Kaymakam Mustafa Akin, evli olup, iyi derecede Ingilizce bilmektedir.

Kararnameyle Yüksekova’ya atandi

Cumhurbaskanligin Kararnamesi ile Pazar Kaymakami Mustafa Akin, Yüksekova’ya atandi.
Kaynak: İHA