Vodafone, Analitik Tahminleme Ile Müsteri Ihtiyaçlarina Yanit Veriyor

Vodafone Müsteri Operasyonlari organizasyonu, yapay zekâya dayali tahminleme yetkinlikleri sayesinde müsteri ihtiyaçlarina onlar henüz bu ihtiyaçlarin farkinda bile olmadan en uygun önerileri sunuyor ve çözüm için yönlendirmeler yapiyor.

Vodafone, Analitik Tahminleme Ile Müsteri Ihtiyaçlarina Yanit Veriyor


Türkiye’nin dijitallesmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, yenilikçi ve dijital çözümlerle müsteri memnuniyetini artirmaya devam ediyor. Müsterilerinin ihtiyaçlarini derinlemesine anlamak amaciyla yapay zekâ destekli Ileri Analitik Tahminleme yöntemleri kullanarak gereksinimleri önceden tahminliyor ve en uygun aksiyonlari proaktif çözümler ve yönlendirmelerle müsterilerine sunuyor. Operatör, müsterilerine sundugu kisisellestirilmis önerileri derin ögrenme, veri isleme ve müsteri modellemelerine göre farklilastirarak ihtiyaçlarini en uygun sekilde tahminliyor ve hizla çözüyor.

Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Levent Gemici, sunlari söyledi: “Vodafone Türkiye Müsteri Operasyonlari Organizasyonu olarak, Vodafone’un dijital servisler sirketi olma hedefi dogrultusunda, müsteri ihtiyacini daha iyi anlayacak teknolojileri kullanarak yolumuza devam ediyoruz. Tahmine Dayali Dijital Deneyim ekibimizin gelistirdigi süreçler sayesinde müsterilerimizin, baglanti çözümlerinden yurt disi kullanim önerilerine, asim riskini bertaraf edecek uyarilardan fatura hatirlatmalarina, kisiye özel tarife tekliflerinden talep takip hatirlatmalarina kadar pek çok konuda öngördügümüz ihtiyaçlarina en uygun çözüm önerilerini sunuyor ve yönlendirmeler yapiyoruz. Her ay 14 milyon müsterimize anlik bildirim ve SMS araciligiyla ulasiyor, Yanimda uygulamasinin ana sayfasinda yer alan TOBi’nin konusma baloncugu üzerinden de 6 milyon kullanicimiza bilgilendirmeler sagliyoruz. Bu bilgilendirmeleri alan müsterilerimizin önemli bir kismi, teklif ve çözümlerimiz hakkinda daha fazla bilgi sahibi olmak amaciyla TOBi’ye giris yapiyor ve islemlerini dijital kahramanimizin sundugu sohbet tabanli destek sayesinde kolayca gerçeklestirebiliyor. Ayrica kisisellestirilmis öneriler de sundugumuz müsterilerimizin memnuniyetini, yükselen bir ivme yakalayan Net Tavsiye Skoru’muzdan da görmek bizi mutlu ediyor.”

Çok kanalli yaklasim

Yapilan açiklamaya göre sirket, çok kanalli yaklasimi dogrultusunda müsterilerinin ihtiyaçlarina dair sundugu çözümleri Vodafone.com.tr’den Yanimda uygulamasina, dijital asistan TOBi’den 542 TOBi Sesli Asistan kanalina kadar tüm Vodafone kanallarina yaymak üzere çalismalarina devam ediyor. Bildirim ve SMS ile bilgilendirilen müsteriler, en uygun müsteri destek kanalina yönlendirilerek kendilerine sunulan çözümlere ulasabiliyor ve islemlerini hizla gerçeklestirebiliyorlar. Bu yöntemlerle kullaniciya sunulan hizmet ve islem önerileri arasinda hediye çarki hatirlatma, dogum günü kutlama, kalan kullanimlari azalan kullanicilara asim yapmamalari için hatirlatma, fatura kesim tarihi hatirlatma, fatura son ödeme günü hatirlatma, hat kisitlanmadan önce fatura ödeme hatirlatma, fatura kalemlerinde bir anomali olmasi durumunda bunun bilgilendirmesinin verilmesi, tarifesini yeni degistiren kullanicilar için tarifelerinin detayi hakkinda bilgi verilmesi, kisiye özel tarife teklif önerileri, yurt disi kullanim öncesi hattini yurt disi kullanimina açma hatirlatmasi, yurt disinda olan kullanicilar için yurt disi ek paket önerileri verilmesi, müsterilerin deneyimlerini iyilestirme önerileri, yeni cihaz almis kullanicilari söz konusu cihaz hakkinda bilgilendirme, açik talebi olan kullanicilara talep süreci takibi saglama gibi konular yer aliyor.

Ev interneti kullanicilarina da bildirim

Diger yandan, operatörün ev interneti kullanicilariyla bildirim araciligiyla iletisime geçilerek açik taleplerinin süreçleri hakkinda bilgilendirme yapiliyor ve takibi saglaniyor. Ayrica, 542 TOBi Sesli Asistan kanalina ulasan müsteriler, onlara özel fatura kesim tarihleri ve fatura son ödeme tarihleri ile ilgili bir bilgilendirme varsa bununla ilgili anons duyuyor. Çagri merkezini arayan kullanicilara özel bir öneri varsa, müsteri temsilcisinin çagri sürecini daha saglikli sekilde yönetmesine yardimci olmak amaciyla bu öneri müsteri temsilcisi ekranlarina yerlestiriliyor.
Kaynak: İHA