Suriye'de, Türkiye'nin Kontrolündeki Bölgelerde Yasanan Karisikliklar Ile Ilgili Iki Önemli Isimden Açiklama

Suriyeli bir kisinin 5 yasindaki Suriyeli bir çocuga tecavüz etmesi ile Kayseri’de çikan olaylar sonrasinda Suriye’de Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde yasanan karisikliklar ile Suriye Milli Ordusu 2. Kolordu Komutani Fehim Isa ile Samiye Cephesi komutani Ebul Iz açiklamalarda bulundu.

Suriye Milli Ordusu 2. Kolordu Komutani Fehim Isa ile Samiye Cephesi komutani Ebul Iz, Kayseri’de çikan ve ardindan Türkiye’nin kontrolündeki Suriye bölgelerine siçrayan olaylarla ilgili açiklamalarda bulundu. “Provokatörlere uymamamiz gerek” diyen Fehim Isa, “Özgürlestirilmis bölgelerde görevini yerine getiren Türk kardeslerimize saldiran, kamu mallari ile özel mülklere zarar veren provokatörlere uymamamiz gerek. Fitne atesi yakan, fitneye körük ile gidenlerin pesine takilmamamiz gerek. Türk bayragina saygili olmamiz gerek. Mübarek devrim bayragimizin bizim için kutsal oldugu gibi Türk bayragi da Türk kardeslerimiz ve bizim için kutsal ve önemlidir. Son olarak özgür halkimizi akilli ve bilinçle olmaya davet ediyoruz. Özgürlestirilmis bölgeleri belirsizlige sürüklememeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.

"Halkimizi itidalli davranmaya ve mesru taleplerini barisçil bir sekilde ifade etmeye çagiriyoruz"

Samiye Cephesi komutani Ebul Iz ise, Suriye halkinin mücadelesinde yanlarinda olan Türk halkinin, bir takim irkçilarla karistirilmamasi gerektigini söyledi.

Kurtarilan bölgelerin yasadigi güvenlik ve istikrarin sürdürülmesinin öneminin altini çizen Ebul Iz, “Bu açidan bakildiginda Cephe El Samiye liderligi, üyelerine güvenlik ve emniyeti saglamak, kamu ve özel kurum ve kuruluslar ile bunlarin çalisanlarini korumak için üzerlerine düsen görevi yerine getirmeleri gerektigi konusunda talimatlar yayinladi. Bu nedenle devrimci halkimizi itidalli davranmaya ve mesru taleplerini barisçil bir sekilde ifade etmeye çagiriyoruz” dedi.



“Halkin tüm bilesenleri arasindaki karsilikli sayginin imajini çarpitanlardan hesap sormak için çalisacagiz”

Sivil barisi korumanin önemine deginen Ebul Iz, “ Insanlara veya mallara yönelik her türlü sabotaj veya suistimal eylemini de güçlü bir sekilde kiniyoruz. Barisçil hareketin, baris içinde bir arada yasamanin ve halkin tüm bilesenleri arasindaki karsilikli sayginin imajini çarpitanlardan hesap sormak için çalisacagiz” ifadelerini de kullandi.

Müsterek Kuvvetler ise, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilgili kurumlariyla temas halinde bulunduklari ifade ederek, özgürlestirilmis bölge halkini provokatif amaçli kisilerin pesinden gitmemeye çagirdi.
Kaynak: İHA