Osmaniye Valisi Yilmaz, Haziran Ayi Asayis Ve Güvenlik Çalismalarini Degerlendirdi

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, Haziran ayinda polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayis ve güvenlik olaylari konusunda açiklamalarda bulundu.

Osmaniye Valisi Yilmaz, Haziran Ayi Asayis Ve Güvenlik Çalismalarini Degerlendirdi
Osmaniye kent genelinde polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayis ve güvenlik olaylarin degerlendirilmesi amaciyla mülki idare amirleri, emniyet ve jandarma birimleri ve ilgili kurum amirlerinin katilimlariyla “Asayis ve Koordinasyon Toplantisi” gerçeklestirildi.

Toplanti sonunda açiklama yapan Vali Erdinç Yilmaz, asayis ve güvenlik verilerini gözden geçirerek suç oranlarini azaltmak ve huzur ortamini saglamanin, ayni zamanda vatandaslarin daha huzurlu ve güvenilir bir ortamda yasamalari temel hedefleri oldugunu söyledi.



Vali Erdinç Yilmaz, “2024 yili Haziran ayinda ilimiz genelinde gerçeklesen 1727 asayis olayinda yakalanan 923 süpheliden 52’si tutuklandi. Asayis olaylari neticesinde son bir ay içerisinde 68 av tüfegi, 31 tabanca, 17 kurusiki tabanca ele geçirilmistir" dedi.

Vali Yilmaz, göçmen kaçakçiligi konusunda yapilan çalismalar hakkinda ise su bilgileri verdi: “Göçmen Kaçakçiligi ile ilgili olarak 2024 yili Haziran ayinda “Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti” suçlamasiyla 7 organizatör yakalanmis, 1 sahis tutuklanmistir. Haziran ayi içerisinde yapilan kontroller sonucunda 39 düzensiz göçmen yakalanmistir’’ dedi.

Vali Yilmaz, terörle mücadeleyle ilgili olarak, PKK/KCK terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde 2024 yili Haziran ayinda ilimiz genelinde Dini Istismar Eden Terör Örgütleri kapsaminda 1 süpheli sahis, FETÖ/PDY terör örgütleri kapsaminda ise 2 süpheli sahis yakalanmistir.

Narkotik suçlardan 20 süpheli tutuklandi

Polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde, narkotik suçlarla ile ilgili olarak il merkezinde meydana gelen 138 olayda 158 süpheli sahsin yakalandigini, 20 sahisin ise tutuklandigini belirten Vali Erdinç Yilmaz, “Ayrica Narkotik suçlarindan aranmasi olan 22 sahis yakalanmistir. Ele geçirilen narkotik maddelere bakildiginda 16 kilo 845 gram esrar ve türevleri, 494 gram bonzai, 202 gram metamfetamin, 408 gram eroin ve 176 sentetik ecza, 26 ecstasy, 17 bin 20 captagon, 43 gram kokain, 28 gram fubinica ele geçirilmistir" diye konustu.

Kaçakçilik suçlari ilgili olarak yilin ilk ayinda meydana gelen 29 olayda 4 bin 380 adet sigara, 14 bin 980 adet makaron, 33 adet cep telefonu, 181 adet elektronik sigara, 6 adet paket tütün, 10 sise etil alkol, 34 adet elektronik esya ele geçirildi. Vali Yilmaz, geçen yilin ayni dönemine kiyasla etil alkol ve elektronik esyada yüzde 100 oraninda ele geçirilen malzemelerde artis meydana geldigini belirtti.

Kaynak: İHA