Madimak Olayinda Hayatini Kaybedenler Anildi

Sivas’ta Madimak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçeklesen olayda hayatini kaybedenler için olaylarin 31. yil dönümünde anma töreni düzenlendi.

Madimak Olayinda Hayatini Kaybedenler Anildi
2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Senlikleri sirasinda yasanan olaylarda Madimak Oteli içerisinde 33 sair, yazar, ozan, 2 otel personeli ve otel disinda 2 kisi olmak üzere 37 kisi hayatini kaybetmisti. Madimak olaylarinda hayatini kaybedenler için olaylarin 31. yil dönümünde anma etkinlikleri düzenlendi.

Ilk olarak Sivas Valisi Yilmaz Simsek ve il protokolü bugün Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanilan Madimak Oteli’ne giderek, olaylarda hayatini kaybedenler için olusturulan köseye karanfil birakti ve dua etti. Vali Simsek duanin ardindan konusma yapti.

“Aramiza nifak tohumlari ekmek isteyen ser odaklarina firsat vermeyelim”

Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanilan Madimak Otelinde konusma yapan Sivas Valisi Yilmaz Simsek, “31 yil önce bu mekânda meydana gelen aci olayin yil dönümü. Bizde bu vesileyle buraya geldik. Burada hayatini kaybeden canlar, vatandaslar ve sanatçilar için karanfil birakip onlar için dua ettik. Allah rahmet eylesin. Mekanlari cennet olsun. Tabi bu aci sadece burada hayatini kaybedenlerin yakinlarinin acisi degil, hepimizin acisidir. Tüm Sivas’in acisi, tüm Türkiye’nin ülkemizin acisidir. Temennimiz bu tür üzücü olaylarin, aci olaylarin bir daha olmamasidir. Bu anlamda da hepimize düsen önemli görevler var. Birlik ve beraberligimizi daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Birbirimize daha da yakinlasmamiz gerekiyor. Sevgi ve kardeslik tohumlarini tekrar yesertmemiz gerekiyor ki, aramiza nifak tohumlari ekmek isteyen ser odaklarina firsat vermeyelim. Biz biliyoruz ki bu topraklarda yüzyillardir hangi inançtan ve mezhepten olursa olsun, herkes baris içerisinde yan yana kardesçe yasamislardir. Insallah bundan sonrada yasayacaklardir. Yine bu topraklarin yetistirmis oldugu Pir Sultan Abdal, Asik Veysel, Ruhsati gibi ozanlarimizda bizlere hep kardesligi, sevgiyi, barisi ögütlemislerdir. Türkülerinde ve siirlerinde bize bunlari mesaj olarak vermislerdir. Bizlerde onlarin mesajlarini dogru algilayip, o yönde adimlar atiyoruz. Birlik ve beraberligimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Sivas’ta sevgi ve baris iklimini her zaman diri tutmak istiyoruz. Insallah bu çaba ve çalismalarimiz sonucunda bizden sonraki nesillere daha sevgi dolu, baris dolu ve kardeslik dolu bir dünya birakabilelim" dedi.

Kaynak: İHA