Emirdag'da Ki Kuyularda Su Seviyesi Tespiti Çalismasi Basladi

Afyonkarahisar Emirdag Kaymakami Osman Bilici, köylerde var olan içme suyu kuyularinda magduriyet yasanmamasi amaciyla su seviyelerinin tespiti çalismalarinin basladigini kaydetti.

Emirdag'da Ki Kuyularda Su Seviyesi Tespiti Çalismasi Basladi
Kaymakam Bilici, Türkmen Akören ve Veysel köyünde bulunan içme suyu kuyularindaki su seviyelerinin tespiti ve magduriyet yasanmamasi amaciyla yapilacak çalismalarin yerinde inceleyerek, amaciyla köy muhtarlari ve yetkililerden bilgiler aldi.

Yagis miktarlarinin yetersizligi, yeralti su seviyelerinin azalmasi ve dogal ve beseri pek çok faktöre bagli olarak köylerde bulunan içme suyu kuyularindaki su seviyelerinin düsmesi sebebiyle; hanelere verilen içme suyu hizmeti konusunda magduriyet yasanmamasi amaciyla planlanan ’kuyularda bulunan pompa seviyelerinin daha derine indirilmesi’ çalismalari hakkinda Köylere Hizmet Götürme Birligi Müdürü Hüseyin Gülmez ve köy muhtarlari ile istisarelerde bulunan Kaymakam Bilici, içme suyu kuyulari ve çevresinde de çesitli incelemelerde bulundu.

Suyun verimli ve kararinda kullanilmasi ve su tasarrufu konularinin öneminin özellikle altini çizen Kaymakam Bilici: “Tüm Dünyada oldugu gibi ülkemizde de su kaynaklarinin varligi konusunda insanlik olarak büyük tehlike altindayiz. Dogal kaynaklar, dogal ve beseri pek çok etken ile birlikte hizla tükenirken, en hayati ve önem arz eden dogal kaynaklarin basinda gelen ’su varligi’ konusunda da tehlike çanlari çaliyor. Bu konudaki beseri etkenlerin etkisini en aza indirerek suyun insanlik tarafindan verimli ve kararinda kullanilmasi adina pek çok ulusal ve uluslararasi kampanyalar, faaliyetler, projeler yapilmakta ve kamuoyu olusturulmakta. Herkesi bu seferberlik ruhuyla suyu bilinçli kullanmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA