CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Bu Bir Kan Davasi Degil, Can Davasidir'

Madimak olaylarinin 31. yil dönümü anma programina katilan CHP Genel Baskani Özgür Özel, olayin gerçeklestigi binanin Utanç müzesine dönüstürülüp, sorumlularin insanlik suçu suçlamasi ile yargilanmasi çagrisinda bulundu.

CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Bu Bir Kan Davasi Degil, Can Davasidir'
CHP Genel Baskani Özgür Özel ve partinin üst düzey yöneticileri Sivas’ta Madimak olayinin 31. yil dönümü anma programina katildi.

Bugün Bilim Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet veren, olayin gerçeklestigi binaya giden Özel, olayda ölenlerin anisina bina önünde bulunan ölenlerin fotograflarinin yanina karanfil birakti. Burada basin mensuplarina hitaben konusan Özel, binanin Utanç müzesine dönüstürülüp yasananlarin insanlik suçu olarak kabul edilmesi çagrisinda bulundu.

Özel’den utanç müzesi ve insanlik suçu çagrisi

Özel, “Bugün Madimak katliaminin 31. yil dönümü. CHP’nin genel baskani olarak, tüm kadromuzla birlikte ailelerinin yaninda olmaya geldik. Burada iki önemli karar alinmadan, sonuç alinmadan bu mücadele durmayacak. Elbette her yil 2 Temmuz’da gelip burada anmamizi yapacagiz. 31. yili 1. yil kabul ediyoruz. Ailelerin ve bizim birinci talebimiz, Madimak’in bir utanç müzesi olmasidir. Bilim ve kültür merkezi tabelasini gören ailelerin içi yaniyor, ‘Biz bunu hak etmedik’ diyorlar. ‘Ne bilimi ne kültürü, insan yakmak bizim kültürümüzde var mi’ diyorlar. ‘Bilime inanin, kültüre inanan, sanata inanan canlari burada yaktiniz’ diyorlar. Birinci olarak burasi utanç müzesi olacak, ikincisi ise istinafta umudumuzu sürdürüyoruz. Eninde sonunda bu kararlarin bozularak bunun insanliga karsi suç olarak nitelendirilmesi gerekiyor. Insanliga karsi suçlar zaman asimina ugramazlar, affa ugramazlar. O yüzden insanliga karsi suç karari verilene kadar verilen hiçbir karari kabul etmiyoruz. 7’sinin Alman vatandasi oldugu, 2’sinin Arabistan vatandasi oldugu, birinin Sivas Emniyet müdürlügüne 500 metre mesafede öldügü, birinin AK Parti yönetiminde Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nde istihdam edilen kaçaklarin giyaplarinda, insanliga karsi suç islemis olarak cezalandirilmalarini, bunun disindaki alinan tüm kararlarin bozulmasini ve zaman asimi kararinin da bozulmasini bekliyorum” dedi.



“Madimak utanç müzesinin açilisini bizzat yapacagim”

Özel açiklamasinda, olayin kan davasi degil de can davasi oldugunu ifade edip, Utanç müzesinin açilisini bizzat yapacagini söyledi.

Özel açiklamasinda su ifadelere yer verdi. “Çok kararliyiz. Bu bir kan davasi degil. Kan davalari da bir gün biter. Bu bir can davasidir. Canlarimiza karsi islenmis insanlik suçudur. Türkiye’de ki tüm canlari tehdit eden bir insanlik suçudur, nefret suçudur. Türkiye’nin barisinin içerisine dösenmis mayindir, dinamittir. Bu mayin ve dinamitleri, sadece gözü yasli analar, çocuklar, kardesler yada davayi takip eden avukatlar temizleyemez. Bunu tüm siyasiler tüm riskleri görüp, cesaretle temizleyecegiz. Kan davalari biten ama bu can davasi bitmez. Bir yil mi olur, iki yil mi olur, üç yil mi olur ama ant olsun ki sonraki 2 Temmuzlarda Madimak utanç müzesinin açilisini bizzat yapacagim, hep beraber yapacagiz. Ant olsun, ant olsun, ant olsun.”
Kaynak: İHA