10 Yasindaki Küçük Yetenek Yaptigi Resimlerle Kendine Hayran Birakiyor

Bayburtlu Aziz Mahmut Hüdai Demirhan isimli 10 yasindaki ilkokul ögrencisi, resim yetenegiyle görenleri kendine hayran birakiyor.

10 Yasindaki Küçük Yetenek Yaptigi Resimlerle Kendine Hayran Birakiyor
Anaokulu zamaninda resim yapmaya baslayan Demirhan, resim yeteneginin yani sira, matematik alanindaki basarisiyla da ögretmenlerinin dikkatini çekti. Çizdigi resimleri atmayip, saklayan küçük yetenek, odasinin duvarlarini yaptigi resimlerle kapladi.

Girdigi resim yarismalarindan derece alan Demirhan, Türk arkeolog, müzeci ve ressam olarak bilinen Osman Hamdi Bey’i örnek aldigini, Osman Hamdi Bey’in en ünlü eseri olan Kaplumbaga Terbiyecisi tablosunu çizmek için büyük çaba sarf ettigini belirtti.

Resim ve matematige ilgi duyan, görsel ve sayisal zekasi yüksek olan Demirhan, resimi hobi olarak yaptigini, ileride matematik ögretmeni olacagini söyledi.



Toruna en büyük destek anneannesinden

Torunu Aziz Mahmut Hüdai Demirhan’in en büyük destekçilerinden biri oldugunu söyleyen anneanne Ayse Ulusoy, "Aziz Mahmut Hüdai benim ilk göz agrim. Ben onu çok seviyorum. Küçükken onu alip köye götürdüm. Orada bana anneanne bana resim defteri alabilir misin dedi.

Alirim oglum, ne yapacaksin dedim. Anneanne ben resim yapacagim deyince, sen yeter ki resim yap ben sana alirim dedim, öyle resim yapmaya basladi.

Bir hevesle basladi, bir sürü resim yapti, yapmaya da devam ediyor. Oglumun resimleri çok güzel" dedi.

Legolarla basladi resim yetenegini ilerletti

Oglu Demirhan’in çok yetenekli oldugunu belirten anne Esra Demirhan, oglunun resim yapmadan önce legolarla oynadigini, görsel zekasinin yaptigi legolarla gelistigini aktararak, "Oglum anaokulundayken ögretmeni bana çok güzel resimler yaptigini söyledi.

Ögretmeni, ailede ressam var mi diye sormustu, ben de olmadigini söylemistim. Ögretmeni bana Hüdai’nin çok yetenekli bir çocuk oldugunu, yaptigi her resimi sinifin duvarlarina astigini söylemisti. Onun öncesinde de legolarla oyunlar oynuyordu. Legolarla tepsiler, kuleler, robotlar, sekil sekil çalismalar yapiyordu. Bir çuvala yakin legomuz vardi. Her yere götürüyordu" diyerek konustu.

Ögretmenleri de yetenegini kesfetti

Ilkokula basladiktan sonra yeteneginin de ögretmenleri tarafindan fark edildigini ifade eden anne Esra Demirhan, "Hüdai ilkokula basladi, ilkokulda da ögretmeni yine ayni sekilde Hüdai’nin resime çok büyük ilgisi var, yetenegi var dedi.

Ilkokuldaki ögretmeni Yasin hoca, oglumla çok fazla ilgilendi. Yasin ögretmenimiz oglunuz çok yetenekli, sinava girmesi lazim, mutlaka kazanir diye düsünüyorum dedi.

Girdigi sinavlardan birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri aldi. Su an Ugur ögretmenimiz var, Hüdai’nin sinif ögretmeni o da ayni seyleri söyledi.

Ugur hocam resim yeteneginin yani sira Hüdai’nin matematik alaninda çok basarili oldugunu, matematiginin iyi oldugunu bizlere söyledi.

Bu çocuk matematikte uzman, biraz üzerine düser çabalarsa ileride profesör olacagina inaniyorum dedi" seklinde konustu.

"Oglum çok yetenekli elinden tutulmasini istiyorum"

Resim ve matematik alanlarinda oglunun basarili bir ögrenci oldugunu sözlerine ekleyen anne Demirhan, yetkili isimlere çagrida bulunarak, ogluna destek verilmesini istedi. Yetenegini kesfeden ögretmenlere ilgilerinden dolayi tesekkür eden anne Demirhan, "Oglumun basarisi çok yüksek elinden tutan, onu destekleyen birileri olursa Hüdai bazi seyleri basarir. Simdiye kadar bütün ögretmenleri resim konusunda, matematik konusunda ayni seyleri söylediler, güzel seyler söylediler. Kendilerine ilgilerinden dolayi tesekkür ediyorum" diye konustu.

"Büyüyünce matematik ögretmeni olmak istiyorum"

Küçüklügünden beri severek resim yaptigini vurgulayan 10 yasindaki küçük yetenek Demirhan, matematik ögretmeni olmak istedigini söyleyerek, "Küçüklügümden beri resim yapiyorum, severek de yapiyorum. Osman Hamdi Bey’in Kaplumbaga Terbiyecisi resmini yapmaya çalismistim. Onu tam yapamamistim, sonraki zamanlarda yapabilirim diye düsünüyorum. Çok istiyorum yapmayi, güzel bir resim, benim hosuma gidiyor. Oyundaki karakterleri çizmeyi seviyorum, sevdigim karakterlerin görüntüsünü kagida dökmeyi çok seviyorum. Büyüyünce de matematik ögretmeni olmak istiyorum" ifadelerini kullandi

Bununla birlikte Sehit Üstegmen Cem Nuri Basgül Ilkokulu 5. sinif ögrencisi olan Demirhan’in eserleri için sinif ögretmeni Ugur Yalvaç, Demirhan’in resimlerinden olusan resim sergisi açmisti. Demirhan’in resimlerinin sergilendigi resim sergisi, okulun ögretmenleri, ögrencileri tarafindan çok begenilmis, sergiyi gezenlerden tam not almisti.
Kaynak: İHA