Üniversiteli Zeliha'nin Öldügü Kazada Kamyonet Sürücüsünün 6 Yila Kadar Hapsi Istendi

Çanakkale’de bisiklet turuna katilmak için antrenman yaparken kamyonet çarpan üniversite ögrencisi Zeliha Günes’in (23) öldügü kazada sürücü S.Ç. (56) hakkinda, ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yildan 6 yila kadar hapis cezasi istendi.

Üniversiteli Zeliha'nin Öldügü Kazada Kamyonet Sürücüsünün 6 Yila Kadar Hapsi Istendi
Kaza, 28 Nisan’da saat 19.00 siralarinda ilçeye bagli Kocadere köyü yakinlarinda meydana geldi. S.Ç. yönetimindeki 17 UR 284 plakali kamyonet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararasi Iliskiler Bölümü ögrencisi Zeliha Günes’in kullandigi bisiklete çarpti. Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine gelen ambulansla Eceabat Devlet Hastanesi’ne kaldirilan Günes, tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Kazanin ardindan kamyonet sürücüsü S.Ç., jandarma tarafindan gözaltina alindi. S.Ç., islemlerinin ardindan sevk edildigi mahkemede adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Talihsiz olayin ardindan yapilan arastirmalarda, Zeliha Günes’in 5 Mayis tarihinde gerçeklestirilecek olan Geleneksel Yesilay Bisiklet Turu’na katilmak için antrenman yaptigi belirlendi.

Çanakkale Cumhuriyet Bassavciligi olayla ilgili sorusturmasini tamamlayip, iddianamesini hazirladi. Iddianamede, Zeliha Günes’in yapilan ölü muayenesinde ölümünün genel beden travmasina bagli kafatasi kiriklari ile birlikte gelisen beyin kanamasi, beyin doku harabiyeti sonucu meydana geldigine yer verildi.

Iddianamede ifadesi yer alan sürücü S.Ç., "Seyir halindeyken eski Toprak Mahsulleri Ofisi mevkisinde ara yoldan ana yola baglanan yerde 2 bisikletli gördüm. Hizim normaldi. Yolun 2 yönlü oldugu ve 2 yönde de araç yogunlugu vardi. Bisikletli sürücülerden biri, birden önüme çikti. Karsidan araç gelmesi sebebiyle direksiyonu çok az sola kirabildim. Aracin sol aynasi bisikletli sürücüye çarpti. Hemen araci durdurarak yardim için gittim. 112 Acil Çagri Merkezi’ni aradim. Çok üzgünüm" dedi.

Olay günü Zeliha Günes’in yaninda bisiklet süren E.A. ise iddianamesindeki ifadede, "Olay tarihinde bisiklet sürmek için Zeliha ile birlikte Eceabat’a gittik. Zeliha ile aramda birkaç teker farkla önlü arkali gidiyorduk. Zeliha öndeydi. Yanimdan hizli bir sekilde kamyonet geçti. Benle ayni hizada olan Zeliha’nin gidonuna kamyonetin arkasi çarpti. Zeliha yere düstü. Yol çizgisinin iç kismindaydik, yola çikmadik. Kaza sonrasi süpheli durmadi. Oradan geçen bir motorcu, korna yaparak süpheliyi durdurdu" diye konustu.

Bilirkisi raporu da iddianameye girdi. Raporda, S.Ç.’nin kaza sirasinda önlerinde giden araçlari güvenli ve yeterli bir mesafeden izlememek, yakin takip kural ihlalleri nedeniyle asli ve tam kusurlu oldugu, bisiklet sürücü olan Zeliha Günes’in ise kusurunun bulunmadigi belirtildi. Ifadeler ve toplanan deliller isiginda savci, S.Ç.’nin ’taksirle ölüme sebep olma’ suçundan 2 yildan 6 yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilmasini talep etti.
Kaynak: İHA