Sosyal Medyada Canli Yayin Yaparken Kaza Yaptilar

Bursa’da ticari araç ile halk otobüsünün çarpistigi kazada 2 kisi hafif sekilde yaralandi. Ticari araçta yolcu konumunda bulunan bir kisi ise kaza aninda sosyal medyada canli yayin yapiyordu. Canli yayina yansiyan kaza ani olayin siddetini gözler önüne serdi.

Sosyal Medyada Canli Yayin Yaparken Kaza Yaptilar
Kaza, merkez Yildirim ilçesi Mimarsinan Mahallesi Emniyet Caddesi üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Burak Yüksel (19) idaresindeki 16 BHD 262 plakali ticari araç, seyir halindeyken yola aniden çikan halk otobüsü ile çarpisti. Feci kaza sonrasi ticari araç park halindeki baska bir araca çarparak zor durabildi. Ticari araçta bulunan Burak Yüksel ve Gökhan Tas (20) yaralandi. Ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri yaralilara yaptigi ilk müdahalesinin ardindan Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirdi.

Kaza aninda canli yayindaydi

Ticari araçta yolcu konumunda bulunan Gökhan Tas’in, kaza sirasinda sosyal medyada canli yayin yaptigi ve o sirada kazanin yasandigi görüldü.

Öte yandan, kaza ani baska bir aracin kamerasi tarafindan da saniye saniye kaydedildi.

Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.

Kiz arkadaslariyla bulusmak için yola çiktiklarini belirten Burak Yüksel, "Arkadasim ile kizlarla bulusmak için randevulastik. Onlarin yanina gidiyorduk. Normal yolumuzda seyrederken bir anda önümüze çikarak bize vurdu. Kizlar da araba da yalan oldu. Yayaya çarpmamak için hareket edemedim. "dedi.

Gökhan Tas, "Arkadasimla sosyal medya üzerinde canli yayin yapiyorduk. Süratimiz çok degildi. Biz ilerlerken halk otobüsü bize çarpti. Ara sokaktan çikiyordu ve geldi bize vurdu. Bizde yayaya çarpmamak için manevra yapmadik. Otobüs çarptiktan sonra park halinde bir araca çarparak durabildik diye konustu.

Kaynak: İHA