Sivas'ta Egitim HEDEF Ve MIRAS'in Meyvesini Aldi

Sivas’ta egitim kalitesini arttirmaya yönelik hayata geçirilen HEDEF ve MIRAS projeleri sonuç verdi. YKS’de ilk 1000’e giren ögrenci sayisi önceki yila oranla yüzde 45 artti.

Sivas'ta Egitim HEDEF Ve MIRAS'in Meyvesini Aldi
Sivas Il Milli Egitim Müdürü Necati Yener ilde görev yapan basin mensuplariyla bir araya gelerek geride kalan 1 yili degerlendirdi. Devam eden projeler, egitim ve ögretime dair teknik veriler ile basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Yener, geçtigimiz günlerce sonuçlari açiklanan Yüksek Ögretim Kurumlar (YKS) sinavinda Sivas’tan ilk 1000’e 28 ögrenci girdigini hatirlatan Yener, geçen yila oranla bu sayida yüzde 45’lik bir artis gözlendigine dikkat çekti.

Yener, basarida; “Gelecege birakilacak en degerli MIRAS’imiz çocuklarimiz” sloganiyla hayata geçirilen Akademik Basariyi Artirma Projesi (MIRAS) ve HEDEF projelerinin katkisina degindi.

Sivas’ta 2024 yili YKS sinavinda ilk bine giren ögrenci sayisi 28, ilk 100’e giren ögrenci sayisi 3 oldu. Geçtigimiz yil ilk bine giren ögrenci sayisi 19, ilk 100’e giren ögrenci sayisi ise 1’di.
Kaynak: İHA