Osmangazi Kent Konseyi'nin Yeni Baskani Belli Oldu

Osmangazi Kent Konseyi’nin tek listeyle yapilan seçimli Olagan Genel Kurulu’nda, yeni baskan Fatma Çil Yilmaz, oldu.

Osmangazi Kent Konseyi'nin Yeni Baskani Belli Oldu
Halkin hem yönetim hem de denetim mekanizmalarinda yer almasi ve katilimci demokrasi anlayisini yayginlastirmayi hedefleyen Osmangazi Kent Konseyi’nde genel kurul heyecani yasandi. Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen seçimli olagan genel kurul toplantisina, Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, Bursa Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Ertugrul Aksoy, belediye baskan yardimcilari, muhtarlar, meslek odalarinin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

152 delegeden 103’ünün katilimiyla gerçeklesen genel kurulda, mevcut baskan Ridvan Güler, görevini Fatma Çil Yilmaz’a devretti.

Genel kurulda konusan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, önceki dönem Osmangazi Kent Konseyi Baskanligi’ni yapan Ridvan Güler’e, bu zamana kadar yaptigi hizmetlerden dolayi tesekkür etti. Kent konseylerinin öneminin günümüz toplumunda çok daha iyi bilindigini ifade eden Baskan Aydin, “Bizim temel yaklasimimiz; katilimcilik, seffaflik ve sürdürebilirlik ilkeleri dogrultusunda ortak akili üretmek. Kentte yasayan yurttaslarimizin hayatini kolaylastirmak ve yeniliklerle tanistirmak istiyoruz. Osmangazi ve Bursa’mizi daha güzel bir kent yapabilmek için daha katilimci ve ortak akilin hüküm sürecegi bir dönem bizleri bekliyor. Göreve seçilen Osmangazi Kent Konseyi Baskani Fatma Çil Yilmaz’a, yürütme kurulu üyelerine, komitelere, görev yapacak gönüllülere ve derneklere ayri ayri basarilar diliyorum. Her birine inisiyatif aldiklari için tesekkür ediyorum. Görevlerinde basarilar diliyorum” dedi.

Bursa Kent Konseyi Baskani Uludag Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ertugrul Aksoy da yaptigi konusmada, “Esit, kimsenin geride kalmadigi, demokratik bir anlayisla, yasanabilir bir Bursa ve Osmangazi olusturmak için hep birlikte çalismamiz gerekiyor. Bursa Kent Konseyi olarak sizlere destek olup, sizlerin de desteklerinizi bekledigimizi iletmek istiyorum. Yeni görevinizde sizlere basarilar diliyorum” diye konustu.

Osmangazi Kent Konseyi Baskani olarak ilk konusmasini yapan Fatma Çil Yilmaz, kendisini bu göreve layik gören herkese tesekkür etti. Osmangazi’nin sadece Bursa’nin degil, Türkiye’nin nadide bir incisi oldugunu dile getiren Yilmaz, “Tarihi zenginlikleri, kültürel çesitliligi ve ekonomik dinamikligiyle dikkat çeken Osmangazi ilçemizi hep birlikte gelecege tasiyacagiz. Bu vizyon dogrultusunda, yürütme kurulundaki 20 arkadasimla beraber birlikte olusturacagimiz öncelikli çalisma guruplarimiz olacak. Bunlar çocuk, kadin ve gençlik meclisi olacak. Ardindan kent kültürü, kültürel miras, emek, çalisma deprem ve afet çalisma ve hayvan haklari çalisma, guruplarimizi hizla olusturacagiz. Bu yapilanmayla Osmangazi’nin her kesiminin sesi olmayi ve sorunlari çözmeyi hedefliyoruz. Bursa’nin kalbi olan Osmangazi’de çocuklara umut, gençlere hayat, kadinlara güvenli yasam var” dedi.

Genel kurulun ardindan Baskan Aydin, yeni baskan Fatma Çil Yilmaz ve yürütme kurulu üyeleriyle fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA