Osmangazi'de Kadinlara Özel Diksiyon Atölyesi

Osmangazi Belediyesi tarafindan Türkçe’nin dogru ve yerinde kullanimini yayginlastirmak, güzel ve etkileyici iletisime katkida bulunmak hedefiyle düzenlenen diksiyon atölyesinde egitimler basladi.

Osmangazi'de Kadinlara Özel Diksiyon Atölyesi
Kadinlara özel olarak ücretsiz düzenlenen diksiyon atölyesi, Demirtas Kültür Merkezi’nde basladi.

Türk Dili’ni düzgün, anlasilir ve etkileyici bir biçimde konusmak istemenin yani sira sunuculuk, spikerlik, seslendirme gibi meslek dallarinda ilerlemek isteyen vatandaslar, atölyeye yogun ilgi gösterdi. Iletisim Danismani Demet Çorakli, tarafindan baslayan egitimlere 33 kursiyer katilim sagladi. Her hafta Çarsamba günü 18.00-20.00 saatleri arasinda gerçeklestirilecek olan Diksiyon Atölyesi, toplam 6 hafta sürecek. Atölyenin ilk dersine katilan vatandaslar, kelimelerin dogru kullanimi, dogru nefes kullanimi, dudak hareketleri ve tonlama gibi konularda bilgi sahibi oldu.

“Diksiyon toplumsal fayda adina önemli”

Diksiyonun, güzel ve etkili iletisim kurmanin yani sira birçok meslek gurubu için büyük önem tasidigina dikkat çeken Iletisim Danismani Demet Çorakli, “Diksiyon için iletisim kurarken ve meslegimizi icra ederken kullandigimiz bir bilgi birikimi diyebiliriz. Özellikle kadinlarimizin diksiyon konusunda kendilerini gelistirmesini çok önemli buluyorum. Çünkü güzel bir diksiyona sahip olan kadinlarimiz, çocuklarini da bu alanda en güzel sekilde yetistirecektir. Diksiyon derslerimizin, toplumsal fayda adina da çok önemli oldugunu düsünüyorum. Bu güzel atölyeyi kadinlarimizin hizmetine sunan basta Osmangazi Belediye Baskanimiz Erkan Aydin’a ve tüm emegi geçenlere tesekküre ediyorum” ifadelerini kullandi.

Diksiyon atölyesine katilan kursiyerler de, günlük konusmalarda dahi çok basit hatalar yapabildiklerini belirterek, “Günlük yasantimizin yani sira is hayatinda da güzel ve etkili iletisim kurabilmemiz gerekiyor. Bunun için de güzel bir diksiyona sahip olmaliyiz. Bir kadin olarak ilk önce kendimizin daha sonra da çocuklarimizin kendilerini dogru ifade edebilmelerini saglamak bizlerin görevi. Osmangazi Belediye Baskanimiz Erkan Aydin’a kadinlara özel bir diksiyon atölyesi açmasi yönünde talebimiz oldu. Kendileri bu talebimizi dikkate aldi ve bu atölyeyi bizlerin hizmetine sundu. Bu ve buna benzer birçok atölye çalismalarinda bizleri destekledigi için Erkan Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA