OMÜ Ve Merzifon 5. Jet Üs Komutanligindan Ortak Tatbikat

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Tip Fakültesi Acil Servisi, denizde bogulma vakasi tatbikatinin sahalarindan biri oldu. Bu dogrultuda OMÜ ve Amasya Merzifon 5. Jet Üs Komutanliginca denizde bogulma vakalarina karsi helikopter destekli ortak tatbikat yapildi.

OMÜ Ve Merzifon 5. Jet Üs Komutanligindan Ortak Tatbikat
OMÜ ile Amasya Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanliginin imzaladigi ve yilda birden fazla tatbikati öngören protokol kapsamindaki tatbikatta; Merzifon’dan kalkan askerî helikopter, Samsun’un Costal mevkisinde senaryo geregi bogulma tehlikesi geçiren askerî personeli, olay yerinden alarak OMÜ Tip Fakültesi Hastanesi Acil Servisinin karsisindaki helikopter pistine getirdi. Pistte saglik ekibinin müdahalede bulundugu askerî personel, acil servisteki tedavisinin ardindan taburcu edildi.

Basariyla tamamlanan tatbikat, denizde meydana gelebilecek herhangi bir bogulma olayi karsisinda her iki kurumun müdahale kapasitesini ve ne kadar seri hareket edilebilecegini gözler önüne serdi.

Protokol uyarinca daha önce de iki kurumun is birligi ve koordinasyonunda yaralanma vakasi tatbikati gerçeklestirilmisti.

Taraflar için baglayici olan protokol, hizli ve etkin müdahaleyle denizdeki bogulma olaylarinin ve yasanabilecek can kayiplarinin önüne geçmeyi amaçliyor.
Kaynak: İHA