Muratpasa'da Robotik Kodlama Egitimleri Basliyor

Antalya Muratpasa Belediyesi’nin yenilik, bulus ve girisim destekleme merkezi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezleri’nde (ASSIM), 10-14 yasa yönelik verilecek robotik kodlama egitimi basvurulari basladi.

Muratpasa'da Robotik Kodlama Egitimleri Basliyor
Kurs bu yil 5 ayri grup halinde gerçeklesecek. Her grup 12 kisiden olusacak. Toplam 16 saatten olusan egitimler 10.00-14.00 arasinda 4 gün boyunca sürecek. ASSIM Teknoloji Merkezi tarafindan verilecek kursta ögrenciler, uzman egitmenler esliginde yazilimlar, kodlar, devreler, sensörler ve 3 boyutlu yazicilarla çalisip hayallerini tasarima dönüstürecekleri bir egitim sürecinden geçecek. Egitim içeriginde code.org, scratch ile programlama, mBot egitim robotu programlama, tinkercad ile 3D tasarim olusturma ve Arduino ile bait devre kullanimi yer aliyor.

Robotik-kodlama kursuna katilmak isteyenlerin basvurularini 444 80 07 numarali Turunç Masa çagri merkezi üzerinden olusturmalari gerekiyor. Kontenjanlarin tamamlanmasinin ardindan ise 29 Temmuz’da ilk grubun egitimleri baslayacak.
Kaynak: İHA