MHP'li Aydin, AGITPA Terörizmle Mücadele Komitesi Baskanligina Getirildi

1970’li yillardaki Soguk Savas sartlarina diyalog zemini hazirlamayi amaçlayan ve 57 katilimci ülkeden olusan Avrupa güvenlik ve isbirligi Teskilati’nin 1991 yilinda kurulan Parlamenterler Asamblesinin Terörizmle mücadele Özel komitesinin baskanligina getirilen MHP Erzurum milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydin’a, Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati baskani Pia Kauma tarafindan kendisine özel olarak gönderilen bir atama yazisiyla yeni görevi teblig edildi.

MHP'li Aydin, AGITPA Terörizmle Mücadele Komitesi Baskanligina Getirildi
Atama mektubunda Pia Kauma tarafindan çalismalarindan dolayi taktir topladigi belirtilen Aydin’a yönelik su ifadeler dile getirildi:

“Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati Parlamenter Asamblesi’nin Terörizmle Mücadele Özel Komitesi’nin çalismalarina katiliminizdan dolayi içten takdirlerimi ifade etmek isterim. Meclisimizin bu önemli alandaki çabalarina katkida bulunma konusundaki sürekli ilginiz ve hazirliginiz taktire sayandir. Bu nedenle sizi Terörizmle Mücadele Özel Komitesi Baskani olarak atamaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

Kendisine yardimci olmasi için Amerika Birlesik Devletleri’nden Mark Veasey ve Italya’dan Emanuele Loperfido’nun baskan yardimcilari olarak atandigi belirtilen mektupta, Terörizmle Mücadele Özel Komitesinin parlamenterlerin temel uluslararasi meselelerdeki çalismalariyla daha fazla ilgi kazandigi ve terörle mücadele alaninda büyük ölçüde taninan ve saygi duyulan bir aktör haline geldigi belirtildi.

Ayrica Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilatinin Birlesmis Milletler ve diger parlamenter asamblelerle hedefe yönelik ve yenilikçi ortakliklarin gelistirilmesinde etkili oldugu ve ilgili çalismalarin, Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati Parlamenter Asamblesi’nin Birlesmis Milletler Terörizmle Mücadele Parlamenter Meclisleri Koordinasyon Mekanizmasinin baskanligina iki dönem üst üste seçilmesine yol açarak, Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati bölgesinin çok ötesine geçtigi ifade edildi.

Terörle mücadelede küresel bir aktör haline gelen komitenin baskanligini saglam muhakeme yetenegi, uzmanligi ve öngörüsüyle basariyla yerine getirecegi konusunda Agit baskani Kauma’nin övgülerini kazanan Kamil Aydin, Daimi Komite toplantilarina ve Kopenhag’daki Büro’nun yillik bahar toplantisina Terörizmle Mücadele Özel Komitesi baskani olarak katilacak.
Kaynak: İHA