Malatya'da Çocuk Parkinda Patlayan Su Borusu Yapilmayinca Vatandas Çileden Çikti

Malatya’da çocuk parkinda iddiaya göre 3 gün önce patlayan borudan su bosa akiyor. Vatandaslar durumu MASKI ekiplerine bildirmelerine ragmen kimsenin gelmedigini iddia etti.

Malatya'da Çocuk Parkinda Patlayan Su Borusu Yapilmayinca Vatandas Çileden Çikti
Malatya’nin Yesilyurt ilçesine bagli Dilek Mahallesi’nde bulunan çocuk parkinda patlayan borudan su günlerdir bosa akiyor. Mahalleli sorunu Malatya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresine bildirmelerine ragmen 3 gündür kimsenin gelmedigini öne sürdü. Vatandaslar birçok evde su sikintisi yasanmasina ragmen parkta suyun bosa akmasina tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Ferhat Yildirim, tek çocuk parklarinin sular altinda kalmasi nedeniyle çocuklarin parkta oyun oynayamadigini ifade ederek, “MASKI’yi ariyoruz, bizi Park ve Bahçeler Müdürlügüne yönlendiriyor. Orayi ariyoruz onlar da yeniden MASKI’ye yönlendiriyor. Yaklasik bir mahalleye yetecek kadar su bosa akiyor, çocuklarin oyun oynamasina engel de olunuyor. Su anda Dilek’te su çikmayan evler var. 3 gündür yapmiyorlar, büyüksehir belediyemiz hizmet vermiyor bize” diye konustu.

Bir diger mahalle sakini Erkan Sahin de yerel seçimlerden önce parklarinin temiz ve bakimli oldugunu ifade ederek, “MASKI’yi en az 50 kere aradik, gelen olmadi. Bakin benim bu ay gelen su faturam 474 TL. Bir ayda yazilan fatura bu, buy bosa akan sularinda parasini bizden aliyorlar sanirim” diyerek tepkisini dile getirdi.

Esnaf ise bosa akan suyu degerlendirerek çocuk parkini yikadi.
Kaynak: İHA