Kütahya'da Çini Sanatçisi Nida Olçar'in Olusturdugu Lavanta Bahçesinde Hasat Dönemi Basladi

Kütahyali merhum çini ustasi Sitki Olçar’in kizi çini sanatçisi Nida Olçar’in olusturdugu lavanta bahçesinde hasat dönemi basladi.

Kütahya'da Çini Sanatçisi Nida Olçar'in Olusturdugu Lavanta Bahçesinde Hasat Dönemi Basladi
Kütahyali merhum çini ustasi Sitki Olçar’in kizi çini sanatçisi Nida Olçar’in 2 yil önce Sitki Olçar Çini Müzesi’nin yaninda olusturdugu lavanta bahçesinde hasat dönemi basladi.

Lavanta hasadina Kütahya Belediye Baskani Eyüp Kahveci ve Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Ayse Ünlüce’nin yani sira, Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt, Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç, Kütahya Il Jandarma Komutani Albay Murat Kirbaç da katildi.

Hava sartlari nedeniyle hasadin 1,5 ay erken yapilacagini söyleyen sanatçi Nida Olçar, "Bu yil ki hasadimizi Paris’te bulunan bir parfüm sirketine ihraç edecegiz. Memleketim Kütahya’nin topraklarinda bu kadar verimli lavanta ve lavanta yagi hasadi almak benim için çok büyük gurur ve onur" ifadelerini kullandi.

5 bin dönümlük alanda lavanta yetistigini dile getiren Olçar, "Ayni zamanda büyük dedemiz Kütahyali Sair Seyhi’nin, diger adiyla Hekim Sinan’in adini verdigimiz Tibbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’miz bulunmakta. Burada da aronya, ada çayi gibi tibbi, aromatik bitkiler yetistirmekteyiz" dedi.

Geçen yil 500 kilo hasat aldiklarini belirten Nida Olçar, lavanta hasadini yapip sikim merkezine göndererek, üretilen lavanta yaglarini yurtdisina ihraç edeceklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA