Kastamonu Üniversitesi'nde KAP Toplantisi

Kastamonu Üniversitesi tarafindan Kurumsal Akreditasyon Programi (KAP) ile ilgili tecrübe paylasim toplantisi gerçeklestirildi.

Kastamonu Üniversitesi'nde KAP Toplantisi
Kastamonu Üniversitesi’nde Gazi Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ramazan Bayindir’in katilimiyla, Kastamonu Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Konferans Salonunda Kurumsal Akreditasyon Programi (KAP) ile ilgili tecrübe paylasim toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantiya Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve senato üyeleri, birim kalite komisyon üyeleri, üniversite kalite komisyon üyeleri ve üniversite alt komisyon üyeleri katildi.

Toplantinin açilisinda konusan Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ömer Küçük, toplanti hakkinda bilgi verdi. Ardindan Gazi Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ramazan Bayindir, kurumsal akreditasyon basarisinin sürdürülebilirligi için kurum ve birim düzeyinde yürütülmesi gereken çalismalara iliskin yapilan çalismalarin öneminden bahsetti. Prof. Dr. Bayindir, Kurumsal Akreditasyon Programi (KAP) kapsaminda Gazi Üniversitesi’nin deneyimleri hakkinda sunum yaparak Gazi Üniversite’nin YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programi çerçevesinde akademik ve idari birimlerinde yürütülen kalite güvence sistemleri ve akreditasyon hazirliklari ve uygulamalari hakkindaki bilgileri akademisyenler ile paylasti. Üniversitenin kalite politikasini gerçeklestirmek ve basariya ulasmak için kurumun güçlü yönlerinin sürdürülebilir kilinmasi, iyilesmeye açik yönlerinin ise gelistirilmesi amaciyla kalite komisyonu tarafindan kalitenin gelistirilmesine yönelik eylem planlarinin hazirlanmasi gerektigini belirten Prof. Dr. Bayindir, birimlerde memnuniyet anketlerin yapilmasi ve birim iç degerlendirme raporunun degerlendirilmesinin öncelik olmasi gerektigini ifade etti.

Toplantinin devaminda, katilimcilar arasinda soru-cevap oturumu gerçeklestirildi.

Akademisyenler, Gazi Üniversitesi’nin akreditasyon süreçleri hakkinda detayli bilgi alarak kendi birimlerinde uygulayabilecekleri stratejiler üzerine fikir alisverisinde bulundu. Toplantinin sonunda konusan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Prof. Dr. Ramazan Bayindir’a tecrübe paylasimi için tesekkür etti. Kurumsal akreditasyon süreçlerinin Kastamonu Üniversitesi için ne kadar önemli oldugunu vurgulayan Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin kalite standartlarini yükseltmek ve uluslararasi rekabet gücünü artirmak için kalite süreçlerinin etkin bir sekilde yönetilmesi gerektigini belirtti.

Gazi Üniversitesi’nin basarili akreditasyon süreçlerinden edindikleri tecrübelerin Kastamonu Üniversitesi için yol gösterici olacagini ifade eden Rektör Topal, bu tür tecrübe paylasim toplantilarinin, Kastamonu Üniversitesi’nin kalite güvence sistemini güçlendirecegini ve akreditasyon süreçlerinde basarili olmalarina katki saglayacagini söyledi.



Kastamonu Üniversitesi’nin güçlü yönlerinin sürdürülebilir kilinmasinin ve iyilestirilmesi gereken alanlarin gelistirilmesinin önemine deginen Rektör Topal, tüm paydaslarin bu süreçte aktif olarak yer almasinin önemine dikkat çekerek, kalite süreçlerinde akademik ve idari birimlerin yani sira, ögrenci ve dis paydaslarin da katiliminin saglanmasinin gerekliligini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Topal, katilimcilara kalite süreçlerine verdikleri destekten dolayi tesekkür ederek, bu toplantilarin Kastamonu Üniversitesi’nin kalite politikasini hayata geçirmede önemli bir rol oynayacagina inandigini kaydetti.

Kaynak: İHA