Kardes Sehir Hessen'den Baskan Bozbey'e Ziyaret

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Almanya’daki kardes sehir Hessen’den gelen heyeti agirladi. Baskan Bozbey, iki ülke ve iki sehir arasindaki iliskilerin güçlenerek devam etmesini istediklerini söyledi.

Kardes Sehir Hessen'den Baskan Bozbey'e Ziyaret
Bursa Büyüksehir Belediyesi ile kardes sehir olan Almanya’nin Hessen kentinden gelen Hessen Eyaleti Devlet Bakani Manfred Pentz ve beraberindeki delegasyon, Heykel’deki Tarihi Belediye Binasi’nda Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik’in yer aldigi ziyarette, iki ülke ile Bursa ve Hessen arasindaki iliskiler ele alindi.

“Her zaman is birliginden yana olduk”

Türkiye ile Almanya’nin siyasi ve kültürel iliskilerinin iyi olmasinin sevindirici oldugunu söyleyen Baskan Mustafa Bozbey, dostluk, kardeslik ve kurumlar arasi iyi münasebetler sayesinde iliskilerin önemli ölçüde gelistigini belirtti.

Hem kültürel hem de ekonomik birçok projede Almanya ile beraber çalistiklarini ifade eden Baskan Bozbey, “Bursa olarak Avrupa’nin ve Almanya’nin birçok imkanindan yararlanarak ülkemizin gelismesine katki sagliyoruz. Bursa’da 1100 civarinda sirketimiz Almanya ile ihracat yapiyor. 150’ye yakin Alman sirketi de sehrimizde üretim yapiyor. Iyi iliskilerimizin güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum. Tarihi Belediye Binasi tarihi anlamda sehrimiz için önem tasiyor. Mustafa Kemal Atatürk de son zeybegini bu binada oynamisti. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ilerlemis toplumlarin üzerine çikmak sizin en büyük hedefiniz olmali’ sözü bizim için önemli. Büyüksehir Belediyesi olarak her zaman is birliginden yana bir anlayisa sahip olduk” dedi.

Hessen Eyaleti Devlet Bakani Manfred Pentz ise Türkiye’nin, Almanya’nin gerçek dostu oldugunu dile getirdi. Mevcut dostluk iliskilerini daha yüksek seviyelere çikarmayi arzuladiklarini söyleyen Pentz, “Bunun için kisisel özen gösterecegim. Ekonomi alanindaki iliskilerimizi gelistirmemiz ve bir kazan kazan sistemi olusturmamiz gerekiyor. Bizi harikulade sehirde ve manevi degeri bu denli yüksek olan tarihi salonda agirladiginiz için tesekkür ederiz” diye konustu.

Ziyaretin sonunda Bakan Pentz tarafindan Baskan Bozbey’e günün anisina Hessen’in simgesi olan Aslan Heykeli hediye edildi. Baskan Bozbey de Bakan Pentz’e el yapimi bir çini vazo hediye etti.
Kaynak: İHA