Hayvan Hastaliklari Ile Mücadele Etmek Için Yeni Bir Genelge Yayinlandi

Bilecik’te ‘Hayvan Hastaliklari ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi Degerlendirme Toplantisi’ yapildi.

Hayvan Hastaliklari Ile Mücadele Etmek Için Yeni Bir Genelge Yayinlandi
Bilecik’te ‘2024 Yili Hayvan Hastaliklariyla Mücadele ve Hayvan Hareketlerinin Kontrolü Genelgesi’ hakkinda toplanti, Il ve Ilçe Müdürlüklerine bagli teknik personelin katilimi ile Bilecik Il Tarim ve Orman Müdürlügü toplanti salonunda gerçeklesti.

Genelge kapsaminda; kanatli islemleri, ihbari mecburi hastaliklarda hastalik çikisindan sonuna kadar yapilan is ve islemler, asilamalar, hastalik tazminatlari, hayvan tanimlama, kayit ve kayit degisikligi, hayvan refahi, yol kontrolleri gibi Hayvan Sagligi, Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü’nün görev tanimindaki diger konulari içeren, genelgede degisen ve eksiklikler görülen hususlarla ilgili Il VETBIS, TURKVET ve diger Bakanligin veri tabanlarinda sorumlu personeller sunum yapti.

Toplanti sonunda, sahada görev alan teknik personelin sahada karsilastiklari sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili bilgi alisverisinde bulunuldu.
Kaynak: İHA