Google'dan yeni hizmet! Artık o noktaları bulmak kolaylaşacak

Google Haritalar, radar noktalarını gösteren özelliğini Türkiye'de de kullanıma sundu. Kullanıcılar, yolda radar noktaları ve diğer önemli durumları haritaya ekleyerek, diğer sürücülere bilgi verebilecek.

Google'dan yeni hizmet! Artık o noktaları bulmak kolaylaşacak
En iyi navigasyon uygulamaları arasında gösterilen Google Haritalar, araç sürücülerine yolculuk sırasında radar noktalarını gösteren özelliğini Türkiye'de yayınladı.

Google Haritalar'ın radar bildirim özelliği 2019 yılında kullanıma açılmıştı. Avustralya, Brezilya, ABD, Kanada, İngiltere, Hindistan dahil 40'tan fazla ülkede kullanılabiliyordu. Webtekno'nun haberine göre Google, radar noktası bildirme özelliğini Türkiye'de de kullanıma açtı.

GOOGLE HARİTALAR'IN RADAR BİLDİRİM ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?
Kullanıcılar, Google Haritalar uygulaması ile bir yere giderken yolda küçük bir radar simgesi görecek. Sürücülerin aktif olarak kullanmaları halinde trafiği azaltma potansiyeli olan bu özelliğin aktif edilmesi için aşağıdaki adımların uygulanması gerekiyor:

Adım 1: Baloncuk içinde '+' simgesine dokunun.
Adım 2: Eklemek istediğiniz bildirime dokunun.
Yanlış bildirim eklemeniz halinde geri sayım bitmeden 'Geri al' butonuna dokunun.

Google'dan yeni hizmet! Artık o noktaları bulmak kolaylaşacak

İSTOP ETMİŞ ARAÇLAR BİLE GÖRÜNÜYOR
Google Haritalar'ın yeni özelliği ile bulunduğunuz yerde kaza, yavaşlama, yol çalışması, kapalı şerit, istop etmiş araç, yol üzerinde bir nesne ya da radar noktası bulunup bulunmadığını haritaya ekleyebiliyorsunuz. Böylece aynı yerden geçecek sürücüler, uygulamaya eklenen bildirimi görüp ona göre rotasını değiştirebilecek, yavaşlayabilecek ya da aracı daha dikkatli kullanabilecekler.