Global Kriz Vatandasi Magdur Etti Açiklamasi Bankaya Gelen Eli Bos Döndü

Küresel çapta yasanan yazilim sikintisi Sakarya’da banka islemi yapmak isteyen vatandaslari magdur etti. Para çekme veya bankada islem yapmak isteyen vatandaslar, eli bos döndü. Para çekmeye gelen bir vatandas, "Suanda üçüncü bankamatige geldik ama para çekemiyoruz" dedi.

Global Kriz Vatandasi Magdur Etti Açiklamasi Bankaya Gelen Eli Bos Döndü
Küresel çapta yasanan yazilim sikintisi dünya genelinde kirmizi alarm verilmesine yol açti. Birçok havalimaninda uçuslar durduruldu, bazi bankalarda islemler yapilamaz hale geldi. Yazilim sisteminde yasanan küresel çapli sikinti birçok sektörü kilitledi. Sakarya’nin Adapazari ilçesinde bulunan bir bankada da yazilim sikintisi sebebiyle islemler durduruldu. Bankaya para çekmeye veya islem yapmaya gelen vatandaslar ise eli bos döndü. Banka yetkilileri ise bankamatiklere ’Arizalidir’ yazilari asarak gelen müsterileri Küresel çapta yasanan yazilim sikintisi hakkinda bilgilendirdi.

Yurt disindan Türkiye’ye tatil için gelen ve para çekmek isteyen Ramazan Demiray, "Almanya’dan geliyorum. Memlekete tatil için gelmistim. Suanda üçüncü bankamatige geldik ama para çekemiyoruz. Bir sikinti oldugu söyleniyor ama saglik olsun yapacak bir sey yok. Sikinti insallah giderilir" dedi.

Kaynak: İHA