Gediz MYO'da Moda Tasarim Bölümü Yeniden Açiliyor

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) Moda Tasarimi bölümü yeniden açiliyor.

Gediz MYO'da Moda Tasarim Bölümü Yeniden Açiliyor
Gediz Meslek Yüksekokulu’nun açilisindan bu yana her daim var olan Moda Tasarimi geçtigimiz yillarda kapatilmisti. Pandemi döneminde ögrenci alimina kapatilan bölüm bu sene 30 ögrenci kontenjani ile egitim hayatina yeniden baslayacak. 350 metrekare alanda üretim, kesim, baski ve resim olmak üzere 4 farkli atölyesi, alaninda tecrübeli akademik personeli ile yeniden açilacak olan Moda Tasarimi Bölümünde 140 metrekare alanda toplam 70 bilgisayar kapasiteli 2 adet bilgisayar laboratuvari, 100’den fazla makine ve farkli amaçlara yönelik çok sayida donanim ile tercih yapacak ögrencileri bekliyor.

Bünyesinden birçok ünlü modaci çikaran Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarimi Bölümü ögrencilerinin, moda tasarimi alani ile ilgili teknik, teknolojik, sanatsal bilgi ve beceriye sahip, alaninda uzman, sektörün ihtiyaçlari dogrultusunda gerekli mesleki yeterlilikleri kazanmis, nitelikli moda tasarimi teknikerleri olmalari hedefleniyor.

Mezun ögrencilerin Türk sanayisinin lokomotifi olan tekstil ve konfeksiyon alaninda faaliyet gösteren fabrika ve isletmelerde tekniker unvani ile farkli pozisyonlarda görev alabileceklerini söyleyen Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Basri Karayel, “Ögrencilerimiz mezuniyet sonrasinda, stilist, modelist, tasarimci olarak çalisabilmelerinin yani sira sektörün tasarim ve ürün gelistirme bölümlerinde tasarim danismani yardimcisi olarak veya marka departman sorumlusunun yardimcisi olarak istihdam edilebilirler. Birçok firmaya da disaridan tasarim ve danismanlik hizmeti verebileceklerdir. Bunun yaninda Halk Egitim Merkezlerinde sözlesmeli usta ögreticilik yapabilmekte ya da kendi atölyelerini ve modaevlerini açabilmektedirler.

Biz okul yönetimi olarak bölüm için hazirliklarimizi tamamladik. 30 ögrenci kontenjanimiz bulunuyor. Bu bölümün yeniden açilmasinda katkisi bulunan herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA