Gediz'de Tarima Büyük Yatirim

Kütahya’nin Gediz ilçesinde bulunan Dörtdegirmen ve Erdogmus bölgelerine 15 milyon 657 bin liralik yatirim gerçeklestirilecegi bildirildi.

Gediz'de Tarima Büyük Yatirim
AK Parti Kütahya Il Baskani Mustafa Önsay ve AK Parti Gediz Ilçe Baskani Osman Yilmaz’in girisimleri sonrasinda “Birlikte Üretiyoruz, Birlikte Kazaniyoruz” projesinin Erdogmus Kirsal Kalkin Kooperatifi ve tarim müdürlükleri vesilesiyle hayata geçirilmesi planlaniyor. Proje çerçevesinde, domates, visne, çilek gibi tarim ürünlerini isleyerek salça, marmelat, reçel gibi nihai ürünlere dönüstürecek fabrikanin kurulumu için start verilecek.

Konuyla ilgili konusan AK Parti Ilçe Baskani Osman Yilmaz, "Gediz’deki tüm çiftçilere hizmet vererek ürünlerini daha katma degerli satmalarina vesile olacak bu yatirim, ilçe ekonomisi için de oldukça önemli bir fayda saglayacaktir. Proje kapsaminda ayrica, Gediz, Saphane, Pazarlar ve Simav ilçelerinde 400 üreticiye Iyi Tarim Uygulamalari konusunda egitim verilecek. Bu egitimlerle bölge üreticileri, modern tarim yöntemleri hakkinda bilgilendirilerek, verimliliklerini artiracak ve sürdürülebilir tarim uygulamalarina yönlendirilecek. AK Parti teskilatlari olarak devletimizin ve hükümetimizin imkanlarini, ayirmadan ve ötekilestirmeden tüm hemserilerimizin hizmetine sunmak için gayret göstermeye devam etmekteyiz. Bu projenin gerçeklesmesinde desteklerini esirgemeyen Il Baskanimiz Mustafa Önsay’a, Milletvekillerimiz Adil Biçer, Ismail Çaglar Bayirci ve Mehmet Demir’e, Il Tarim Müdürümüze tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA