Geçit, Ögrencilere Saglikli Çevrenin Önemini Anlatti

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Yesilyurt Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü tarafindan Tecde Resadiye Camii’ndeki Kur’an Kursunda düzenlenen ‘Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Farkindalik Egitim’ programina katildi. Baskan Geçit, çevre bilincinin erken yaslarda ögrenilmesi gereken en önemli davranislardan bir tanesi oldugunu söyledi.

Geçit, Ögrencilere Saglikli Çevrenin Önemini Anlatti
Gelecek nesillere saglikli ve temiz bir çevre birakmak için Yesilyurt Ilçesinde ki egitim kurumlarinda çevre egitimlerine araliksiz devam eden Yesilyurt Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü ekipleri, Tecde Resadiye Camii’nde devam eden Yaz Kur’an Kursuna katilan çocuklara geri dönüsüm ve atiklarin dönüstürülmesiyle ile dogada elde edilecek kazanimlar, agaçlarin ve topragin korunmasinin önemi, küresel isinma ve iklim degisikligi konularinda egitim verdi.

Bilgilendirme etkinligine katilarak çocuklara saglikli çevrenin önemini anlatan Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, gelecek nesillere çevre bilincinin asilanmasi ve topluma faydali nesiller yetistirilmesinin temel hedefleri arasinda yer aldigina dikkat çekti.

Çocuklarin yogun ilgisiyle karsilasan Baskan Geçit, çevre bilincinin erken yaslarda çocuklara asilanmasi gerektigine isaret ederken, çocuklara hitaben yaptigi konusmada, “Çevremizdeki her sey belirli bir düzen ve ölçüye göre olusturulmus, her biri ayri bir nimet olan yeryüzündeki canli cansiz tüm varliklar, esref-i mahlukat olan insanoglunun kullanimina sunulmustur. Bu anlamda bizlere nimet olarak sunulan çevremizde; insani iliskilerimizden canli cansiz tüm varliklarla olan iliskilerimize zarar verecek her türlü tutum ve davranislardan uzak durmaliyiz. Sizler yaz dönemini faydali geçirmek için burada Kuran’i Kerim egitimi aliyorsunuz, hepinizi kutluyorum. Belediye olarak ta sizlerin egitim döneminize katki sunmak amaciyla bugün çevre egitimi veriyoruz. Temiz ve saglikli bir çevre için hepimize düsen ciddi görevler vardir. Çevre bilinci erken yaslarda ögrenilmesi gereken bir davranistir. Yasadigimiz çevreyi, parklarimizi, yollarimizi ve kaldirimlarimizi temiz tutmaliyiz, çöplerimizi çöp kovalara atmaliyiz. Sizlerin bu anlayisla büyümeniz ve hayata hazirlanmaniz çok önemlidir. Erken yaslarda aldiginiz bu egitimler neticesinde çevreye duyarli bireyler olarak yetisip, temiz ve saglikli bir gelecegin insa edilmesinde hepinizin çok ciddi katkilari olacaktir. Hepinize derslerinizde basarilar diliyorum” diye konustu.

Baskan Geçit konusmasindan sonra çocuklara ‘Sifir Atik’ çantasi hediyesi etti.
Kaynak: İHA