Festival Coskusu Bursa'nin Iki Yakasinda Devam Ediyor

Türkiye’nin en uzun soluklu uluslararasi festivallerinden olan ve bu yil 62’ncisi düzenlenen Uluslararasi Bursa Festivali, Ahmet Özhan’in Açikhava Tiyatrosu’ndaki Türk Sanat Müzigi ve Anna Maria Jopek-Feat. Piotr Wojtasik Quintet’in Balat Orman’daki caz konseriyle dinleyenlere müzik ziyafeti yasatti.

Festival Coskusu Bursa'nin Iki Yakasinda Devam Ediyor
Bursa Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan Atis Grup sponsorlugunda düzenlenen 62. Uluslararasi Bursa Festivali, sehrin iki yakasinda da devam ediyor. Kültürpark Açikhava Tiyatrosu’nda Ahmet Özhan, Balat Orman’da ise Anna Maria Jopek ve Piotr Wojtasik Quintet sanatseverlere muhtesem bir müzik keyfi yasatti.

Açikhava Tiyatrosu’ndaki konserde Ahmet Özhan’in muhtesem yorumuyla seslendirdigi ilahilere, semâzenler eslik etti. 700 yillik tarihi geçmisi ile izleyicilere derin duygular yasatan Sema Mukabelesi, Ahmet Özhan’in seslendirdigi “Dinle Sözümü”, “Derman Aradim Derdime”, “Medet Senden” gibi ilahilerle birlikte Kültüpark Açikhava Tiyatrosu’nu dolduran sanatseverlere husu dolu bir gece yasatti. Konsere katilanlar, semazenlerin hayati, ölümü, aski ve vuslati kapsayan zengin içerigiyle sergiledigi gösterileri dikkatle izledi. Gece boyunca kendine eslik eden orkestrasini bir sef gibi yöneten Türk Müziginin güçlü sesi Ahmet Özhan’i ise Bursalilar ayakta alkisladi.

Konserine essiz yorumlari ve dillerden düsmeyen eserleriyle devam eden Ahmet Özhan, izleyenlere unutulmaz anlar yasatti. Zaman zaman seyircilerin de eserlere eslik ettigi gecede, Özhan’in seslendirdigi “Simdi Yeni Seyler Söylemek Lazim” sarkisi ise büyük alkis aldi. Gecede, etkinlik sponsoru Harput Holding adina Kurumsal Iletisim Yöneticisi Gülhan Yigitkurt, sanatçi Özhan’a konser için tesekkür etti.

Sehrin diger yakasinda caz keyfi

Festival kapsaminda ayni saatlerde ise Balat Orman’da Anna Maria Jopek-Feat. Piotr Wojtasik Quintet sahne aldi. Caz tutkunlarinin bir araya geldigi konserde, Varsova dogumlu ünlü sanatçi Jopek, Piotr Wojtasik Quintet’in müzikleriyle eslik ettigi harika bir konsere imza atti. Sanat dolu Bursa gecesinde, sahne alan sanatçilar, müzikseverlerden tam not aldi.
Kaynak: İHA