Feci Kazada 2 Kizini Kaybeden Acili Baba Konustu

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde tirin 2 otomobile çarptigi kazada 2 kizini kaybeden, esi ise hastanede yasam savasi veren Senol Kaya yasananlari anlatti. Kaza anini hatirlayamadigini söyleyen acili baba, "Yukaridan gelirken 2 tiri solladigimi hatirliyorum. Hatta esim bana çok agir bir balata kokusu geldigini söyledi. Tirin da ön tekerinden kivilcim çikti ama baska bir sey olmadi. Biz korktuk. ’Bir an önce bunlardan uzaklasalim. Ne olur ne olmaz dedik’ ama asagida trafik isiklarinda yakalandik" dedi.

Feci Kazada 2 Kizini Kaybeden Acili Baba Konustu
Kaza, geçtigimiz çarsamba günü D-605 karayolu Çayirköy mevkisinde meydana geldi. Y.Y. idaresindeki 41 APV 561 plakali damperli tir, trafik isiklarinda bekleyen 38 AFN 983 ve 16 FCH 74 plakali otomobillere çarpti. Kazanin ardindan tir sürücüsü olay yerinden kaçti. Yaralanan 16 FCH 74 plakali otomobildeki 2’si çocuk 4 kisi, itfaiye ekiplerince sikistiklari yerden çikarilarak saglik personeline teslim edildi. Kaçan sürücü daha sonra jandarma ekiplerine teslim oldu. Y.Y’nin jandarma karakolundaki islemlerinin sürdügü ögrenildi.

Hastaneye kaldirilan yaralilardan Miray Kaya (13) ile 7 yasindaki kiz kardesi Elif, çarsamba günü gece saatlerinde yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Abla kardesin cenazeleri, dün Kartepe Sirinsulhiye Mahallesi’ndeki Merkez Cami’nde kilinan namazin ardindan Sirinsulhiye Mezarligi’nda topraga verildi.

Anne Hatice Kaya’nin hayati tehlikesinin devam ettigi ögrenildi.

"Bir an önce bunlardan uzaklasalim dedik ama trafik isiklarinda yakalandik"

Saglik durumu iyi olan ancak hastanedeki tedavisi devam eden acili baba Senol Kaya (48) ise yasananlari Ihlas Haber Ajansi Muhabirine anlatti. Olay günü ailecek Kandira Kerpe’de denize girdiklerini söyleyen Kaya, "Biz Kerpe’den saat 16.00 siralarinda dönüs yoluna geçtik. Küçük kizimin yüzünde biraz yanik olusmustu. O daha fazla güneste zarar görmesin diye geç saatlere kalmadan yola çiktik. Saat 17.00 siralarinda Çayirköy’ün oraya geldigimizi hatirliyorum. Sola yanastim. Kirmizi isik yaniyordu durdum. Sagimdaki araçlar da durdu. Ondan sonrasini hatirlamiyorum. Yalniz sunu hatirliyorum; yukaridan gelirken 2 tiri solladigimi hatirliyorum. Hatta esim bana çok agir bir balata kokusu geldigini söyledi.

Tirin da ön tekerinden bir kivilcim çikti ama baska bir sey olmadi. Biz korktuk. ’Bir an önce bunlardan uzaklasalim. Ne olur ne olmaz dedik’ ama asagida trafik isiklarinda yakalandik" dedi.



"Benim 2 canim gitti"

Senol Kaya, kizlarinin cenazesine de katildigini ifade ederek, "Doktordan izin aldik. Gömdük geldik" diyerek gözyasi döktü. Duygu dolu anlar yasayan Kaya, "Suan için ne yapacagimi bilmiyorum. Kusur kimde bilmiyorum. Jandarmanin ifadesine göre, kamyonun freni patlamis, sürücü araci saga yatirmak yerine ’Kurtaririm’ düsüncesiyle sola mi kirdi bilemiyorum. Birkaç arabayla beraber aracima vurmuslar. Bilemiyorum. Kusur var mi yok mu, nedir ne degildir bilemiyorum. Benim 2 canim gitti. Varsa bir kusur cezasini çeksin. Degisen bir sey olmayacak. Geri gelmeyecekler" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA