Fatih Sultan Mehmet'in Sevdigi Mantilar Bilecik'te Açildi

Osmanli Devletinin kuruldugu topraklar olan Bilecik’te Osmanli kültürüne ait yemekler yapiliyor.

Fatih Sultan Mehmet'in Sevdigi Mantilar Bilecik'te Açildi
Bilecik Halk Egitim Merkezi’nin asçilik bölümü kursiyerleri Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri kapsaminda hazirladiklari birbirinden güzel yemekleri görücüye çikardilar. Bunlarin içinde en fazla çesidi olan mantilar gözler kaçmazken, ayin 28 günü sabahlari manti yiyen Fatih Sultan Mehmet’in sevdigi mantilar açildi. Mantilarla birlikte Bilecik’e has yemekler de begeniye sunuldu.

"Burada en önemlisi manti çesidimiz"

Bilecik Halk Egitim Merkezi Asçi Yardimciligi Kursiyeri Melek Gören, yapilan yemekler hakkinda bilgi vererek, "Halk Egitim Merkezi’nin düzenledigi programda geleneksel yemeklerimizi sergileme firsati bulduk. Kursiyerimizin imece usulü hazirladiklari yemekleri burada protokol üyeleri tatma imkani buldu. Burada beyti kebabimiz var, karniyarigimiz, su böregimiz, her zamanki gibi güzel yaprak sarmamiz, kuru dolmalarimiz, hashaslilarimiz, kabak dolmamiz, tarhana çorbamiz var kendimize ait özgü. Burada en önemlisi manti çesidimiz bugün 5-6 çesit yaptik" dedi.



Manti çorbasi ilgi gördü

Gören açiklamasinda, "Bunun yaninda nohutlu manti çorbamiz görücüye çikti. Patlicanli nohutlumuz, kuru fasulyemiz, otlu pidemiz var, onun içinde 5-6 çesit otumuz var. Hepsi birbirinden güzel, aklimiza geldikçe de yapiyoruz, üretiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA