'Erzincan Tanitim Günleri' Programi Kapsaminda Hazirliklar Sürdürülüyor

24-31 Agustos tarihleri arasinda yapilmasi planlanan “Erzincan Tanitim Günleri” programi kapsaminda toplanti düzenlendi.

'Erzincan Tanitim Günleri' Programi Kapsaminda Hazirliklar Sürdürülüyor
Erzincan Valisi Hamza Aydogdu baskanliginda düzenlenen toplantida “Erzincan Tanitim Günleri” programi kapsaminda yapilmasi planlanan etkinlikler ele alindi.

Geçmis yillardaki uygulamalarin aksine, Erzincan Tanitim Günleri programinin Istanbul, Ankara gibi büyüksehirlerde degil, Erzincan’da gerçeklestirilecegi aktarildi.

Toplantida konusma yapan Vali Aydogdu, “Erzincan’i cazip bir hale getirebilmek için aslinda Erzincan’da bir haftalik bir böyle senlik yapsak sekiz ilçemiz var. Her gün bir ilçemizin tanitimi olsa ve bizim Istanbul’da, Izmir’de, Kocaeli’de, Bursa’da, Ankara’da olan hemserilerimizi buraya davet etsek. Böyle bir senlik havasi içerisinde herkese bir konser düzenlesek, bir etkinlik yapsak gibi bir fikir ortaya çikti. Ve bizim bütün arkadaslarimiz da bununla ilgili güzel bir çalisma yaptilar. Evet öncelikle bu çalismayi size sunmak ve varsa sizin de görüslerinizi almak için bu toplantiyi tertip etmis bulunuyoruz.” seklinde konustu.

Toplantida Erzincan Vali Yardimcisi Yusuf Izci, söz konusu programda yapilacak olan etkinlikleri aktardi. Izci, “Tanitim günleri, 24-31 Agustos tarihleri arasinda 8 gün boyunca sürecek ve Erzincan’in sehir merkezinde Dörtyol Meydani, Belediye Baskanligi önü, Saat Kulesi alani ve eski Belediye Binasi arkasindaki farkli mekanlarda gerçeklesecek etkinliklerle dolu olacak. Her bir gün, Erzincan’in 8 ilçesinden birinin tanitimina ayrilacak; ilçeler kendi stantlarinda gastronomi, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek kendilerini tanitacaklar. Kültür ve Turizm Il Müdürlügü tarafindan planlanan etkinlikler arasinda, Erzurum’da gerçeklesecek Kültür Yolu Festivali kapsaminda konser verecek sanatçilarin programina göre belirlenecek olan takvim dogrultusunda katilimiyla düzenlenecek. Ayrica yerel sanatçilar da programa dahil edilecek.” dedi.

Yapilmasi planlanan 8 gün boyunca sürecek etkinliklerde Il Müdürlügü bünyesinde olusturulan Kardeslik Korosu, farkli meslek gruplarindan insanlarin katilimiyla konser verecek. "Asiklar Atismasi" programi, Devlet Tiyatrolari tarafindan sahnelenecek oyunlar, açik hava sinema etkinlikleri ve el sanatlari sergileri düzenlenecek.

Erzincan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, farkli yas gruplari için basketbol, off-road, motokros, rafting, yamaç parasütü, doga yürüyüsleri gibi spor etkinlikleri düzenleyecek.
Kaynak: İHA