Ege Üniversitesi Aday Ögrencileri Tercih Günlerine Bekliyor

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafindan üniversite tercihi yapacak ögrencileri bilgilendirmek amaciyla düzenlenen “EÜ 16. Tercih Günleri” bu sene 22-23 Temmuz tarihlerinde yapilacak.

Ege Üniversitesi Aday Ögrencileri Tercih Günlerine Bekliyor
Ege Bölgesinin ilk, Türkiye’nin köklü yüksekögretim kurumlarindan olan Ege Üniversitesi, her yil oldugu gibi bu yil da üniversite adayi gençlere tam akredite, ögrenci odakli arastirma üniversitesinin fakülte ve yüksekokullari, sosyal ve spor tesisleri, akademik ve idari birimleri ile barinma ve beslenme imkanlarini, kültürel, sanatsal, sportif imkânlarini tanitmak amaci ile “EÜ Tercih Günleri” düzenleyecek. EÜ Büyük Spor Salonu’nda 22-23 Temmuz tarihlerinde 08.30 - 16.30 saatleri araliginda yapilacak olan program ile hem aday ögrencilerin hem de ailelerin dogru karar vermelerine yardimci olacak.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin, Türkiye’nin tam akreditasyona sahip, ögrenci odaklilikta ödüllü, öncü arastirma üniversitesi oldugunu vurgulayarak, tercih yapacak olan gençleri üniversiteye davet etti.

Bilim, kültür sanat ve sporun öncü üniversitesi

Ege Üniversitesi, ülke ve dünya gerçeklerine duyarli, kültürel olarak donanimli arastirici ve üretken bireyleri 69 yildir yetistirmeyi sürdürdügünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi; son teknoloji egitim altyapisi ile tüm imkanlari içerisinde barindan 7/24 yasayan kampüsü ve alanlarinda uzman nitelikli akademisyen kadrosu ile Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biridir. Üniversitemiz sadece egitimde degil; sporda, sanatta, her türlü sosyal ve kültürel faaliyette sagladigi imkanlarla ögrenci odakli bir misyona sahiptir. 69 yillik geçmisi içinde, sadece egitim ve arastirmalari ile degil, ayni zamanda arastirma sonuçlarinin topluma aktarilmasi konusunda da önemli faaliyetler yürütmektedir. Ege Üniversitesi, kuruldugu günden itibaren adini aldigi bölgenin egitim, bilim, kültür, sanat, spor ve is dünyasinin odak noktasinda yer almis, bu misyonunu basarili bir sekilde sürdürmektedir. Sosyal bilimlerden temel bilimlere, spor ve egitim bilimlerinden, saglik ve mühendislik bilimlerine genis disiplin yelpazesine sahip akademik birimleri, sayisi bini bulan tematik laboratuvarlari, yüzde yüz dolulukla çalisan Teknoparki ile deger üretmektedir” diye konustu.

Huzurlu Üniversite, Kaliteli Egitim, Aydinlik Gelecek mottosu ile üniversitede önemli projeleri yüksekögretime kazandirdigini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, tercih yapacak olan ögrencilerin hedeflerine uygun, yetenekleriyle örtüsen alanlarda egitim almalarinin önemli oldugunu söyledi.

Gençlerin bilinçli tercih yapmalari için Ege Üniversitesi 16. Tercih Günlerinin bir firsat oldugunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi olarak bu zorlu süreçte, hem gençlerin hem de ailelerinin kaygilarini minimize edecek bir rehberlik süreci yürüyoruz. Tüm tercih yapacak ögrencileri üniversitemize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA