Dünya Genelinde Yasanan Internet Sorunundan Türkiye'de De Birçok Firma Etkilendi

Dünya genelinde dün geceden itibaren internet kullaniminda yasanan aksaklik, Türkiye’de de birçok firmayi etkiledi. Yasanan sorunlarin tespiti ve giderilmesi için Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) çalisma baslattigi ögrenildi.

Dün geceden itibaren dünyada birçok firma internet kullanimi sirasinda mavi ekran hatasiyla karsi karsiya kaldi. Özellikle büyük kurumsal firmalarin uygulamalarinda yasanan aksakliklarin sebebinin de ayni oldugu belirlendi. Türkiye’de de havacilik ve bankacilik sektörleri ayni sorunu yasadi.

Sorunun kaynagi CrowdStrike

Sorunun siber güvenlik alaninda uzmanlasmis olan ve Türkiye’de de birçok sirket ve kurumun hizmet aldigi CrowdStrike adli firmanin dün gerçeklestirdigi bir güncelleme ile ortaya çiktigi tahmin ediliyor. 2011 yilinda kurulan sirket, bulut tabanli çözümleri ve yapay zeka destekli teknolojileri kullanarak, kurumlarin siber tehditlere karsi korunmasini saglamayi amaçliyor. CrowdStrike, saldirilari gerçek zamanli olarak tespit edip önlemeye odaklanarak, siber saldirilarla ilgili genis bir tehdit istihbarati sunuyor. Endpoint koruma, yönetilen tehdit avciligi ve olay müdahalesi gibi hizmetler sunan sirket, dünya çapinda birçok büyük kurulus tarafindan tercih ediliyor.

BTK ve USOM sorunla ilgili çalisma baslatti

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), yasanan sorunlarin kaynaginin tespiti ve giderilmesi için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA