Din Görevlileri Vatandasin Yardimina Kostu

Asiri yagislarin yasandigi Erzurum ve ilçelerinde meydana gelen sel ve buna bagli olarak toprak kaymalarindan etkilenen vatandaslara yönelik hizmetler devam ediyor.

Din Görevlileri Vatandasin Yardimina Kostu
Kurumlar arasindaki is birligi sayesinde zarar gören bölgelere yönelik yapilan çalismalara, Erzurum Il Müftülügü de dâhil oldu. Son olarak Oltu Ilçesi Ayvali Mahallesi’nde meydana gelen sel felaketinin ardindan Valilik koordinasyonunda Il Müftülügü din görevlilerince sürdürülen manevi rehberlik danismanliginin disinda kazma küreklerle de sel baskinin oldugu yerde vatandasa yardim ediliyor.

Erzurum Il Müftülügü din görevlileri selden etkilenen, dükkânlari, evleri temizledi; selin vermis oldugu tahribattan magdur olan vatandaslara ellerinde küreklerle yardima kostu. Ayvali’da dükkân ve evlerdeki sel sularini ve balçigi temizlemek için isçilerin yetersiz kaldigi durumlarda din görevlileri devreye girdi. Ellerinde küreklerle vatandasin yardimina kosan görevliler, kendi islerinin disinda üstlenmis oldugu görevle, güzel bir dayanisma örnegi sergiledi.
Kaynak: İHA