Crowdstrike CEO'su Kurtz Açiklamasi'sorun Tespit Edildi, Izole Edildi Ve Bir Düzeltme Uygulandi'

Dünyada yasanan internet sorununa iliskin açiklama yapan CrowdStrike CEO’su Kurtz, "Sorun tespit edildi, izole edildi ve bir düzeltme uygulandi" dedi.

Dünya genelinde dün geceden itibaren internet kullaniminda yasanan aksaklik nedeniyle havacilik, bankacilik, saglik basta olmak üzere bir çok sektörde islemler neredeyse durma seviyesine geldi. Internet kullanimi sirasinda meydana gelen mavi ekran hatasi ise büyük kurumsal kurumlarin faaliyetlerini etkiledi. Türkiye’de de havacilik ve bankacilik sektörünü etkileyen aksaklikla ilgili ise CrowdStrike CEO’su George Kurtz sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulundu.

"Sorun tespit edildi, izole edildi ve bir düzeltme uygulandi"

Kurtz, yaptigi paylasimda, "CrowdStrike, Windows isletim sistemine sahip bilgisayarlar için yapilan tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir hatayla ilgili olarak etkilenen müsterilerle aktif olarak çalismaktadir. Mac ve Linux isletim sistemlerinde herhangi bir etki bulunmamaktadir. Bu bir güvenlik olayi veya cyber saldirisi degildir. Sorun tespit edilmis, izole edilmis ve düzeltme saglanmistir. Güncellemeler için müsterileri destek portaline yönlendiriyoruz ve web sitemiz üzerinden tam ve sürekli güncellemeler saglamaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA