Bursa, Demokratik Katilim Ve Seffaflik Anlayisi Ile Planlaniyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi, kentin vizyonunu ortaya koyacak olan 2025-2029 stratejik plan çalismalarini demokratik katilim ve seffaflik anlayisiyla sürdürüyor.

Bursa, Demokratik Katilim Ve Seffaflik Anlayisi Ile Planlaniyor
Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in tüm ilçe belediye baskanlarini ziyaret edip görüslerini dinleyerek baslattigi Bursa’nin 2025-2029 stratejik plan çalismalari, Stratejik Plan ekibi tarafindan odak alan bazinda yapilan mevcut durum analizlerinin sunumuyla devam etti. Ekip üyeleri, ‘Planlama-Afet, Ulasim, Çevre, Kültür-Spor, Sosyal-Saglik, Kent Ekonomisi, Katilimcilik-Yönetisim ve Kurumsal Yönetim’ alanlarinda kendi aralarinda yaptiklari toplantilar sonucunda, ilgili mevzuatlari, üst politika belgelerini, ürün-hizmet iliskilerini ve paydaslarinin analizlerini yaparak odak alanlarinin SWOT analizlerini gerçeklestirdi.

Ekiplerin hazirladiklari sunumlar, diger ekip üyeleriyle paylasilarak, her bir odak alani hakkinda bilgi alisverisi saglandi. Bu sayede, ekip üyeleri odak alanlarini ilgilendiren SWOT analizleri üzerinden sürdürmeleri ve yapmalari gereken faaliyetleri diger üyelerle paylasma imkani buldu.

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Plan çalismalarina yönelik olarak Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen toplanti, planlamanin her asamasinda paydaslarin aktif katiliminin saglanmasi hedefiyle düzenlendi.

Kaynak: İHA