BEUN Tip Fakültesi'ne Prof. Dr. Kemal Karakaya Anisina Amfi Ve Toplanti Salonu Açildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tip Fakültesine 2023 senesinde vefat eden Genel Cerrahi Ana Bilim Dali emekli ögretim üyesi Prof. Dr. Kemal Karakaya adina amfi ve toplanti salonu açildi.

BEUN Tip Fakültesi'ne Prof. Dr. Kemal Karakaya Anisina Amfi Ve Toplanti Salonu Açildi
Törene Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer ve esi Seran Özölçer, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hande Aydemir, Bashekim Prof. Dr. Burak Bahadir, akademik personel ile merhum Prof. Dr. Kemal Karakaya’nin esi Nuran Karakaya katildi.

Törende konusan Rektör Özölçer, merhum Prof. Dr. Kemal Karakaya’nin BEUN’da iz birakmis bir sahsiyet oldugunu dile getirdi. Herkesin Karakaya’yi hayirla yâd ettigini ifade eden Rektör Özölçer, Karakaya’nin hastalariyla tek tek ilgilenen, saf, temiz ve tam bir Anadolu insani oldugunu belirtti.

Ardindan Karakaya’nin anisina tasin dayanikliligi ve ebediyeti üzerine yazilmis “Taslar” adli siiri okudu.

Rektör Özölçer’in ardindan konusan Tip Fakültesi Cerrahi Tip Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Ana Bilim Dali ögretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Cömert Prof. Dr. Kemal Karakaya ile nasil tanistiklarini ve arkadasliklarini ilerlettiklerini anlatarak, Karakaya’nin hayata pozitif bakan, mükemmel bir akademisyen oldugunu belirtti ve kendisiyle tanisma sansi buldugu için duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Konusmalarin ardindan kurdele kesilerek amfi ve toplanti salonun açilisi yapildi. Prof. Dr. Kemal Karakaya, 1986 yilinda Çorum Lisesinden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tip Fakültesini bitirdi. 31 Temmuz 1993’te tip doktoru unvanini aldiktan sonra uzmanlik egitimini Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalinda tamamladi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tip Fakültesinde 2006-2023 yillari arasinda görev yapti. 2011’de doçent, 2017’de profesör oldu. Uzun yillar kanser tedavisi gören Karakaya, hem egitim alaninda hem de cerrahi basarilariyla pek çok kisiye umut oldu. 14 Agustos 2023’te yakalandigi amansiz hastalik nedeniyle vefat etti.
Kaynak: İHA