Battalgazi'de Yaz Kurslari Tüm Hiziyla Devam Ediyor

Battalgazi Belediyesi Sosyal Yasam Merkezinde düzenlenen yaz kurslari devam ediyor. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, jimnastik, taekwondo, satranç ve egitsel oyunlar gibi aktivitelerle çocuklarin fiziksel ve zihinsel gelisimine katkida bulunulurken, Agustos ayi itibariyle ders programina eklenecek Adab-i Muaseret ve Degerler Egitimi dersleriyle çocuklarin kisisel, sosyal ve ahlak gelisimlerine de katki sunulmasi hedefleniyor.

Battalgazi'de Yaz Kurslari Tüm Hiziyla Devam Ediyor
Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin’in talimatlari dogrultusunda, Sosyal Yasam Merkezi’nde çocuklarin yaz tatillerini verimli bir sekilde geçirmelerini saglamak amaciyla düzenlenen yaz spor okulu birinci dönemi devam ediyor. 2 Temmuz’da baslayan yaz okulunun ilk dönemi 28 Temmuz’da sona erecek. 7-14 yas arasindaki çocuklara farkli spor dallarini deneme ve yeteneklerini kesfetme imkani sunuluyor. Haftanin 6 günü 09.00-16.00 saatleri arasinda futbol, basketbol, voleybol, jimnastik, taekwondo, satranç, egitsel oyun gibi faaliyetler yapiliyor. Agustos ayinda baslayacak yaz kursunun 2.döneminde Adab-i Muaseret ve Degerler Egitimi dersleri de verilmeye baslanacak. Adab-i Muaseret ve Degerler Egitimi dersleriyle çocuklarin kisisel, sosyal ve ahlak gelisimlerine de katki sunulmus olacak.

‘’Çocuklara Deger Katmak Istiyoruz’’

Battalgazi Belediyesi Sosyal Tesisler Sorumlusu Ibrahim Ethem Yazici, ilk dönem verdikleri derslere ilave olarak Adab-i Muaseret ve Degerler Egitimi derslerini eklediklerin belirterek, ’’ Battalgazi Belediyesi Sosyal Yasam Merkezi bünyesinde yürütülen yaz okulu faaliyetleri çerçevesinde, Temmuz ayi dönemi çalismalarimizi tamamlamak üzereyiz. Yogun talep ve gelen geri bildirimler dogrultusunda, Agustos grubunda da benzer faaliyetleri hizmete açtik. Agustos ayi kayitlarimizda büyük bir ilgi görüyor. Yaz aylarinda çocuklar tatillerini daha verimli geçirmek için bu tür sosyal faaliyetlere katilmak istiyorlar. Velilerimiz, yaptigimiz çalismalardan oldukça memnun kaldiklarini söylüyorlar. Bu anlamda gelen talepleri dikkate alarak Agustos ayi çalismalarimiza basladik. Kayitlarimiz su anda devam ediyor. Çocuklarimiz sabah 9’da geliyorlar. Ilk olarak basketbol ve voleybol gibi sportif faaliyetlerle basliyoruz. Erkek çocuklarimiz futbolu daha çok tercih ettigi için onlari bu yönde yönlendiriyoruz. Alaninda uzman hocalarimiz, sahadaki tecrübelerini çocuklarimizi egitmek için kullaniyorlar. Bu kapsamda öglene kadar çocuklarimiz sportif faaliyetlerle enerjilerini harciyorlar. Ögle yemegi arasi verdikten sonra, iç mekan faaliyetlerine geçiyoruz. Bu faaliyetlerin, çocuklarimizin gelisimi açisindan çok degerli olduguna inaniyoruz. Burada satranç ve bilgisayar gibi takim çalismalari yapiliyor. Özellikle Agustos ayi velilerimizin talepleri dogrultusunda, adab-i muaseret, görgü kurallari ve degerler egitimi çalismalari da baslayacak. Çocuklarimizin bu tür çalismalardan istifade etmeleri ve topluma deger katmalarini, kazandiklari bu kazanimlari hayatlarinda kullanmalarini temenni ediyoruz. Gelecegimiz olan gençlerimizin örf, âdetini bilen, ahlaki degerlere önem veren bireyler olmasini istiyoruz. Bu dersler de ögrencilerimize, gençlerimize çok faydali olacaktir’’ dedi.

Sosyal Yasam Merkezi Antrenörlerinden Murat Alkale’de çocuklar sportif, kültürel ve daha birçok alanda egitimler verdiklerini belirterek, "Bunun yani sira havuz, fitness, jimnastik ve step aerobik derslerimiz de bulunuyor. Çocuklarimizin günleri derslerin yani sira dolu dolu geçiyor. Teorik derslerde bir miktar ders modundayiz, ancak diger zamanlarda çok eglenceli ve dolu dolu etkinlikler düzenliyoruz’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA