Baskan Köksal Açiklamasi 'Tarihi Bölgeleri Afyonkarahisar'in Turizmine Kazandirmak Istiyoruz'

Afyonkarahisar Belediye Baskani Burcu Köksal, tarihi bölgelerde restorasyon çalismalarina agirlik vereceklerini ifade ederek, “Restorasyon konusunda 5 yillik süreç içerisinde yapmak istedigimiz bir seyler var Uzun Çarsi, Kasaplar Içi, Kadinlar Pazari ve Kale’nin etekleri olmak üzere bu kisimlari tamamen Afyonkarahisar’in turizmine kazandirmak istiyoruz” dedi.

Baskan Köksal Açiklamasi 'Tarihi Bölgeleri Afyonkarahisar'in Turizmine Kazandirmak Istiyoruz'
Baskan Köksal’in talimatlariyla baslatilan “Mahalle Bulusmalari” çerçevesinde simdiye kadar Ataköy, Fatih, Uydukent, Ertugrul Gazi, Esentepe, Selçuklu, Beyazit, Yarenler ve Yunus Emre Mahallelerine ziyaretler gerçeklestirildi.

Baskan Köksal’in bu çerçevede son adresi ise Akmescit Mahallesi oldu. Bu mahallenin Afyon’un kalbi oldugunu belirten Baskan Köksal, "Burasi en eski mahallemiz ve yasayan konaklarin her birinin ayri bir hikayesi var. Tarihi evler bulunuyor; bazilarinin restorasyonu yapilmis, bazilari yarim birakilmis, bazilarina ise hiç ugranmamis. Restorasyon konusunda 5 yillik süreç içerisinde yapmak istedigimiz bir seyler var; Uzun Çarsi, Kasaplar Içi, Kadinlar Pazari ve Kale’nin etekleri olmak üzere bu kisimlari tamamen Afyonkarahisar’in turizmine kazandirmak istiyoruz. Afyonkarahisar, tarihi bir kent olarak ön plana çikmali. Termal kaynaklariyla, mermer yataklariyla Cumhuriyetin kuruldugu, Kurtulus Savasi’nin kazanildigi, 7 düvele meydan okunan topraklar burasi. Buralarin yerli ve yabanci turistler tarafindan sürekli ziyaret edilen yerler olmasini istiyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA