Baskan Büyükkiliç, ERÜ 2023-2024 Lisansüstü Mezunlarinin Heyecanina Ortak Oldu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafindan ilk defa düzenlenen 2023-2024 Lisansüstü Mezuniyet Töreni’ne katilarak, lisansüstü egitimlerini basariyla tamamlayan mezunlarin heyecanlarina ortak oldu.

Baskan Büyükkiliç, ERÜ 2023-2024 Lisansüstü Mezunlarinin Heyecanina Ortak Oldu
Yalnizca ögrenci ve genç dostu hizmetleri ile kalmayip zaman zaman egitim ögretim dönemleri içerisinde ögrencilerle bir araya gelen Baskan Büyükkiliç, ögrencilerin mezuniyet sevinçlerinde de yanlarinda olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Erciyes Üniversitesi tarafindan ilk defa düzenlenen 2023-2024 Lisansüstü Mezuniyet Töreni’ne katildi.

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Baskan Büyükkiliç’in yani sira Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, akademisyenler ve ögrenciler ile aileleri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan törende konusan Büyükkiliç, “Sehrimiz için önemli ve anlamli bir çalisma. Hem yüksek lisans hem de doktora ögrencisi kardeslerimiz ve kiymetli aileleri her birinizi sevgiyle, saygiyla, muhabbetle selamliyorum. Sehrimizin olumlu anilmasi adina böyle bir çalismada yer almaktan bizler de onur duyuyoruz” dedi.

Kayseri’nin 5 üniversitesi içerisinden, arastirma üniversitesi olan Erciyes Üniversitesi’nin yerinin ayri oldugunu belirten Baskan Büyükkiliç, her zaman daha ileriye dogru, daha basariya dönük gayretler göstereceklerini ifade ederek, üniversite, OSB is birligi ve arastirma açisindan bu çalismalara destek verilmesinin de önemini vurguladi.

Kayseri’yi âlimler ve veliler sehri olarak niteleyen Büyükkiliç, Davut-El Kayseri ve Gevher Nesibe Sultan hakkinda bilgiler verdi. Gençlerden Kayseri’deki bu ilim konusunda bu sürekliligi saglamalarini, akademik olarak çalismalar yapmasini temenni etti. Baskan Büyükkiliç, “Büyüksehir Belediyesi ve belediyeler olarak üzerimize ne düsüyorsa yapmaya biz haziriz. ‘Sizlerle birlikte proje gelistirmeye Ar-Ge, Ür-Ge, hangi alan olursa olsun biz variz’ diyoruz ve bunu da buradan paylasmak istiyoruz” diye konustu.

Arastirmaya ne kadar önem verdigini vurgulamak adina, geçmisteki Melikgazi Belediye Baskanligi döneminde Erciyes Üniversitesi’nde yaptigi iyi, güzel ve örnek çalisma diye niteledigi deprem arastirma merkezinin hayata geçirilmesindeki destegini ifade eden Büyükkiliç, bugün söz konusu merkezde 15 civarinda doktora ögrencisinin bulundugunu da dile getirdi. Konusmasinda, dayanismaya ve birlige vurgu yapan Büyükkiliç, “Her zaman daha güzel çalismalara imza atana destek olarak yol almak özelligimiz, diye buradan paylasiyorum. O açidan da birligin, beraberligin, dayanismanin, huzurun sehri Kayseri. Böyle bir sehrin hizmetkâri olmak, böyle bir sehrin Büyüksehir Belediye Baskani olarak sizlere layik olma yönünde gayret göstermek bizim için önemli” ifadelerinde bulundu.

Konusmalarin ardindan Rektör Prof. Dr. Altun tarafindan Baskan Büyükkiliç’a mezuniyet atkisi takdim edilirken Büyükkiliç da ögrencilere mezuniyet atkilarini takti.
Kaynak: İHA