Baskan Aydin, Almanya Hessen Eyaleti Bakani Pentz'i Agirladi

Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, Almanya Federal Cumhuriyeti Hessen Eyaleti Avrupa ve Federal Islerden Sorumlu Eyalet Bakani Manfred Pentz ve beraberindeki heyeti, agirladi.

Baskan Aydin, Almanya Hessen Eyaleti Bakani Pentz'i Agirladi
Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’in makaminda gerçeklesen görüsmede, Bursa ve Almanya’da arasinda kurulabilecek is birlikleri ele alindi. Hessen’deki üniversiteler ile Bursa ve Türkiye’deki üniversiteler arasinda çok iyi is birlikleri olduguna dikkat çeken Bakan Manfred Pentz, “Bizler de üniversiteler arasinda olan is birliklerini kardes kentlerimiz arasindaki birlikteligi gelistirmek adina kullanabiliriz. Ekonomik ve toplumsal gelisimi bu sayede saglayabiliriz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi Türkiye yönünü batiya dönmüs durumda. Zaman zaman krizler yasanabiliyor ancak bu krizleri firsata çevirmek bizim elimizde. Sizleri Basbakanimiz nezdinde Wiesbaden’e davet ediyorum” diye konustu.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Aydin, “Üniversitelerin kurdugu akademik bagi gelistirmek için üzerimize düsen görevi yapmaya haziriz. Bu birlikteligi arkeoloji alaninda yapacagimiz projelerle de hayata geçirebiliriz. Davetinizden dolayi tesekkür ederim” dedi.

Ziyaret sonunda Baskan Aydin ve Bakan Pentz, birbirlerine hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA