Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Siber Saldiri Degil'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, uluslararasi kaynakli yasanan internet sorunuyla ilgili yaptigi açiklamada, bu durumun siber saldiri olmadigini söyledi.

Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Siber Saldiri Degil'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Tekirdag’daki Ulusal Deniz Emniyeti Baskanliginda, uluslararasi kaynakli yasanan internet baglanti sorunu ile ilgili açiklamalarda bulundu. Bakan Uraloglu bu durumun siber kaynakli olmadigini belirtti.

Uraloglu, “Windows isletim sistemi kullanan cihazlarda yasanan kesintiye dair yapilan incelemede yasanan aksakligin siber kaynakli olmadigini tespit ettik. Söz konusu kesintinin crowdstrike ürününü kullanan kurum ve kuruluslarda meydana geldigi tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri paylasilmistir. Ülkemizin siber sinirlarini korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat araliksiz çalismalari takip ediyoruz. Bu anlamda bu zarara ugrayan ya da etkilenen sistemlerle ilgili olarak kurumlarla hemen irtibata geçtik. Bazi kurumlarimizda hemen müdahale ile birlikte buradaki aksakligin önemli bir bölümünü atlattigimizi söyleyebilirim. Zannediyorum bir kaç saat içerisinde sistem artik vatandasi etkileyen durumdan çikarilmis olur. Bunun tekrar etmemesi için gereken önlemleri arkadaslarimizla planladik. Ilgili kurumlarimizla özel sektör ve kamu ile iletisim halindeyiz. Insallah sistemi bir an önce isler hale getirerek bunu da ortadan kaldirmis olacagiz. Bunun özellikle altini çizmek istiyorum, bir siber saldiri söz konusu degildir” dedi.

Kaynak: İHA