Asure Kazanlari Birlik Ve Beraberlik Için Kaynadi

Bursa Büyüksehir Belediyesi, Muharrem ayi dolayisiyla kentin 22 farkli noktasinda vatandaslara asure ikraminda bulunuyor.

Asure Kazanlari Birlik Ve Beraberlik Için Kaynadi
Hicri takvime göre yilin birinci ayi kabul edilen Muharrem ayi dolayisiyla Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan kentin 22 noktasinda 40 bin kisilik asure dagitimi yapiliyor. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey de ilk olarak Büyüksehir Belediyesi binasinda personele asure ikraminda bulundu. Baskan Mustafa Bozbey daha sonra Tarihi Belediye Binasi yakinindaki Tuz Pazari’nda esi Seden Bozbey ile birlikte Bursalilara asure ikram etti. Baskan Bozbey, asure ikramina yogun ilgi gösteren vatandaslarin Muharrem ayini da tebrik etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, asurenin birligin ve beraberligin simgesi oldugunu söyledi.

Büyüksehir Belediyesi olarak sehrin birçok noktasinda asure ikrami gerçeklestirilecegini belirten Baskan Bozbey, “Geleneklerimize sahip çikmaliyiz. Çocuklarimiza kültürlerimizi aktararak sürdürmeliyiz. Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak inançlarimiza ait degerlerimize sahip çikmaya devam edecegiz. Tüm halkimiza afiyet olsun. Saglikli, huzurlu günler diliyorum. Vatandaslarimiza asure tadinda yasam diliyorum” dedi.

Muharrem ayi boyunca Ulucami, Emirsultan, 2. Murad, 1 Murad camileri ile Orhangazi Meydani, Gemlik Meydani, Kestel Meydani, Mudanya Mütareke Meydani, Yenisehir Pazaryeri, Mustafakemalpasa Meydani, Inegöl Ishak pasa Cami Meydani, Iznik pazar yeri, Nilüfer Konak pazar yeri, Harmancik Persembe pazari, Orhaneli Persembe pazari, Keles Cuma pazari, Büyükorhan Cuma pazari, Gürsu pazar yeri, Yildirim Arabayatagi pazar yeri ve Karacabey Pazar yerinde Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan vatandaslara asure ikraminda bulunulacak.
Kaynak: İHA